ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα για το 2012

Δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα για το 2012

Έχουμε δύο επιλογές το επόμενο 24ωρο που αλλάζει ο χρόνος.

Ή συνεχίζουμε τα δάκρυα, τις οιμωγές, τα «αχ τι πάθαμε», που σημαίνει ότι ανοίγουμε το καπάκι ενός ομαδικού τάφου, χωνόμαστε όλοι εκεί μέσα και κλείνουμε τα καπάκι πάνω από το κεφάλι μας ή σκουπίζουμε τα τελευταία δάκρυα για το κακό που μας βρήκε, σφίγγουμε τα δόντια, κάνουμε την οργή μας δύναμη και ξεκινάμε για τη μεγάλη αλλαγή.

Για μία νέα εποχή που δεν υπάρχει χώρος για τον πολίτη-πρόβατο, για τον πολίτη-δούλο για την κοινωνία των υποταγμένων.

Το βλέπω καθημερινά στα σκοτεινά πρόσωπα όλων σας: δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα για το 2012.

Πάμε λοιπόν. Η Ελλάδα μας περιμένει. Όχι να την κλάψουμε, αλλά να τη σηκώσουμε πάλι όρθια και περήφανη, όπως ήταν και μπορεί να γίνει ξανά.

Τα πρώτα βήματα είναι γνωστά.

Μη δώσετε την ψήφο σας στις εκλογές που έρχονται στους λακέδες της πολιτικής, στους «υπογράφουμε τρόικα ό,τι μας πεις», στους καραγκιόζηδες που άλλα λένε στη Βουλή και άλλα κάνουν και υπογράφουν.

Μην αφήσετε σε χλωρό κλαρί δικαστικούς, δημοσιογράφους, κρατικούς παράγοντες, πολιτικούς, προστάτες του κάθε λαμόγιου και του κάθε κλέφτη της ζωής μας.

Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει μπει ακόμη φυλακή.

Γεμίστε πάλι το Σύνταγμα να ακούσουν τη φωνή μας. Γεμίστε την καρδιά σας με Ελλάδα και αγάπη για αυτή την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα για το 2012.

Ας δουλέψουμε όλοι σκληρά, έντιμα, ευσυνείδητα και να είστε βέβαιοι ότι του χρόνου τέτοια μέρα, ο τίτλος σε αυτό το άρθρο δεν θα μιλάει για δάκρυα, αλλά για το πρώτο χαμόγελο που θα έχει απλωθεί στη χώρα.