ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο Παπακωνσταντίνου, οι Φάκελοι και τα πετρέλαια

Ο Παπακωνσταντίνου, οι Φάκελοι και τα πετρέλαια

Ποιος υπόγραφε χωρίς ούτε ένα όχι στην Τρόικα, τις πιο επαχθείς συμφωνίες για την Ελλάδα υποθηκεύοντας και το μέλλον των παιδιών μας;

Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ποιος μοιράζει τώρα την τράπουλα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας σε ενδιαφερόμενους Ευρωπαίους και Αμερικάνους;

Ο σημερινός υπουργός Ενέργειας Γ. Παπακωνσταντίνου

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ποιος έβαλε στη θέση αυτή του υπουργού που χειρίζεται κολοσσιαία ποσά σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον, έναν άνθρωπο πλήρως αποτυχημένο στην προηγούμενη υπουργική του θέση (και εννοώ τον Παπακωνσταντίνου). Ο Γ.Παπανδρέου που είπε σε όλα ναι στην Τρόικα.

Τυχαίο και αυτό; Δεν νομίζω...

Έβαλαν λοιπόν τον Παπακωνσταντίνου που ξεπούλησε τα πάντα στην Τρόικα να ξεπουλήσει τώρα τα πάντα από τον ενεργειακό μας πλούτο.

Πολιτική αφέλεια; Δεν νομίζω...

Και το πάζλ με όλα αυτά τα περίεργα συμπληρώνεται με ένα εξίσου περίεργο σχόλιο στη στήλη Βηματοδότης στο Βήμα της Κυριακής που το μεταφέρω αυτούσιο: «Ορισμένοι υπουργοί/υφυπουργοί δείχνουν ιδιαίτερη... ΕΝΕΡΓΕΙΑ τελευταίως. Μοιάζει να επείγονται να τελειώσουν κάποιες δουλειές πριν από τις εκλογές. Ας γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν, οι Φάκελοι θα μείνουν στις θέσεις τους και κάποιοι προσεχώς θα τους ανοίξουν...».

Επειδή το θέμα των πετρελαίων με αφορά ιδιαίτερα καθώς το ξεκίνησα πριν από 2 χρόνια με κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές ας γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενο άρπαγες του ορυκτού μας πλούτου ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι και στην ομίχλη σε ότι αφορά αποφάσεις και συμφωνίες για τον ορυκτό μας πλούτο.