ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Όνειρα θερινής (κυριολεκτικά) νυκτός...

Όνειρα θερινής (κυριολεκτικά) νυκτός...

Μην ακούτε παραμυθάδες, «παπαγάλους», πολιτευτάκηδες που υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» και διάφορους άσχετους «παραθυράτους» που ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσιάζουν τους Ευρωπαίους σαν τη γκόμενα που μας περιμένει όλο φλόγα στο κρεβάτι να μας παραδοθεί για ό, τι βίτσιο έχουμε και δεν έχουμε.

Να σας το πω στη δική μου πειραιώτικη γλώσσα του λιμανιού: μας περιμένουν στις Βρυξέλλες μ' ένα αγγούρι στο χέρι και μ' ένα ματσούκι να μας πλακώσουν στις γρήγορες, γιατί όχι μόνον δεν κάναμε τίποτα από αυτά που συμφωνήσαμε, αλλά ζητάμε κι από πάνω να ελαφρύνουν τα μέτρα.

Ας μην καλλιεργούμε λοιπόν όνειρα θερινής νυκτός. Θα πάνε την Πέμπτη οι δικοί μας στη Σύνοδο Κορυφής και φοβάμαι ότι από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν δεν θα τολμήσουν ούτε αλλαγές στα φορολογικά μέτρα να ζητήσουν.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Μέρκελ, Όλι Ρεν και Γιούνκερ δεν αφήνουν περιθώρια για ελπίδες μιας επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών.

Σε ό, τι αφορά το ψητό της ιστορίας, την ταμπακιέρα, οι πληροφορίες μου από τις Βρυξέλλες αποκαλύπτουν ότι θα μας δίνουν το επόμενο τρίμηνο λεφτά μόνον για αποπληρωμή των δανείων μας, κι όσων ομολόγων λήγουν και κυρίως αυτών που έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Για όλα τα άλλα, τις εσωτερικές μας ανάγκες, θα μας αφήσουν μόνους μας να κόψουμε το κεφάλι μας.

Εύχομαι, σύντροφοι και συντρόφισσες, να μην αρρωστήσουμε μέχρι το τέλος του 2012 και να μη χρειαστεί να μας πάνε σε κανένα νοσοκομείο.