ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Άι σιχτίρ κυρία Μέρκελ

Άι σιχτίρ κυρία Μέρκελ

Λίγο-πολύ ξέρουμε όλοι μας τι θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Την λουθηριανή της αυστηρότητα, την αλαζονεία του πλούσιου και ισχυρού και την υπεροψία του κλειδοκράτορα της ζωής μας.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς θα απαιτήσει ή θα επαιτήσει στο Βερολίνο. Στη δεύτερη περίπτωση (της ζητιανιάς δηλαδή) δεν υπάρχει μέλλον γι αυτή τη χώρα.

Στην πρώτη περίπτωση (που θα απαιτήσει δηλαδή) υπάρχει ελπίδα να κερδίσει κάτι ο Έλληνας πρωθυπουργός (όσο κι αν το κλίμα για την Ελλάδα είναι δυσμενές στην Ευρώπη).

Δεν μπορεί η Γερμανία να έχει κερδίσει 40 δισ. ευρώ από τη διαφορά των επιτοκίων τα τελευταία τρία χρόνια και να επιμένει να καθηλώνει μια χώρα της Ευρώπης στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Τι πρέπει να απαιτήσει ο κ. Σαμαράς; Όχι νέα λεφτά, όχι χαριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, όχι νέο «κούρεμα» , αλλά απλά και μόνο την αλλαγή στάσης της τιμωρού γερμανίδας της Ελλάδας και την αλλαγή του μείγματος των μέτρων λιτότητας. Γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί διαλυόμαστε σαν κοινωνία. Γιατί η κατάρρευση της Ελλάδας θα ανοίξει την πόρτα της κόλασης για όλη την ευρωζώνη.

Ας τα πει έτσι ο Σαμαράς. Κι αν η σκληρή και αδιάλλακτη Μέρκελ πει για μια ακόμη φορά «nein» στην Ελλάδα, ας της πει κι ο Σαμαράς ένα ωραιότατο «άι σιχτίρ κυρία Μέρκελ» και να κατέβουμε στ' αλώνια να παλέψουμε με το Xάρο, βάζοντας όμως και φωτιά σε όλη την ευρωζώνη.