ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Πού θα πάνε τα 52,5 δισ. ευρώ;

Πού θα πάνε τα 52,5 δισ. ευρώ;

Η εθνικής μας ανεξαρτησία έφυγε, τα λεφτά έρχονται. Αφού τελικά καταφέραμε να γίνουμε χώρα-Μπανανία της Ευρώπης, οι γνωστοί «νταβατζήδες» μας (Μέρκελ, Λαγκάρντ και Σία) αρχίζουν από αύριο να μας καταβρέχουν με ευρώ.

Δανεικά δηλαδή και αυτά γιατί μερικοί άσχετοι χαίρονται νομίζοντας ότι μας τα δίνουν και μας τα χαρίζουν.

Το ποσό – μαμούθ που θα δοθεί στην Ελλάδα μέχρι τέλος Μαρτίου του 2013 αγγίζει τα 52,5 δισ. ευρώ .

Ετοιμάστε λοιπόν και ανοίξτε τα πορτοφόλια σας, τις τσάντες σας και τα μπαούλο σας για να πάρετε τα λεφτά που σας αναλογούν από αυτά τα 52,5 δισ. ευρώ.

Τα ανοίξατε; Ωραία. Τώρα κλείστε τα γιατί καλύτερα είναι να μην σας πω τι θα πάρετε από αυτά τα λεφτά.

Φυσικά και οι συντάξεις θα μείνουν εκεί που τις πήγαν. Όπως και οι μισθοί. Όπως και τα όποια επιδόματα έμειναν. Φυσικά και οι εξοντωτικοί φόροι θα συνεχίσουν να επιβάλλονται και το πετρέλαιο θέρμανσης θα γίνεται όλο και πιο σπάνιο είδος.

Πού θα πάνε λοιπόν τα 52,5 δισ. ευρώ; Στην ανάπτυξη μάς λέει ο Πρωθυπουργός. Μάλιστα. Στην ανάπτυξη μέσω της τσέπης γνωστών εργολάβων και άλλων γνωστών νταβατζήδων της ελληνικής οικονομίας; Ή σε διάφορους οργανισμούς, ΜΚΟ και ιδρύματα που δεν προσφέρουν τίποτα;

Ή μήπως τελικά πάνε μόνο στις τσέπες εκείνων που πάντα είναι πιο μάγκες και πιο έξυπνοι από όλους μας και ξέρουν πώς να βουτάνε πρώτοι το δάχτυλο στο μέλι και μετά να το εξαφανίζουν.

Από εδώ και πέρα αρχίζει η μεγάλη ευθύνη και η μεγάλη προσφορά των Ελλήνων δημοσιογράφων. Αυτών που μείναμε σε αυτό το επάγγελμα γιατί είναι η ζωή μας και ο μεγάλος μας έρωτας. Η τελευταία γενιά ρομαντικών που δεν έκλεψαν, δεν «λαδώθηκαν», δεν υπήρξαν ποτέ σε λίστες κρατικών μυστικών κονδυλίων ή υπουργών και επιχειρηματιών.

Αυτή η γενιά των δημοσιογράφων πρέπει να δώσει τώρα τη μεγάλη μάχη του ελέγχου της εξουσίας για να δούμε πώς θα μοιραστούν αυτά τα 52,5 δισ. ευρώ.

Το Newsbomb.gr και αυτή τη φορά θα είναι πρωτοπόρο σε αυτή τη μάχη της ελεύθερης και αδέσμευτής δημοσιογραφίας.