ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έκαψαν το καμένο χαρτί

Έκαψαν το καμένο χαρτί

Καίγεται ένα καμένο χαρτί που έχει μετατραπεί σε στάχτη; Η ελληνική βουλή, μέσα σε όλες τις άλλες παραδοξότητές της, απέδειξε ότι καίγεται.

Την καύση ενός πολιτικά νεκρού Γ. Παπακωνσταντίνου παρακολουθήσαμε όλοι χθες στη βουλή και μετά είδαμε βουλευτές και υπουργούς, αριστερούς, δεξιούς, φασίστες και σοσιαλιστές να φεύγουν όλοι για το σπίτι τους νιώθοντας υπερήφανοι γιατί επετέλεσαν το πολιτικό και δημοκρατικό τους καθήκον.

Πίσσα και πούπουλα για τον πρώην Τσάρο της ελληνικής οικονομίας που πλήρωσε σκληρά την όποια διαχείριση έκανε στη λίστα Λαγκάρντ. Αθώες παρθένες οι υπόλοιποι.

Καθαρίσαμε λοιπόν από την κόπρο του Αυγείου στην πολιτική ζωή της χώρας, στέλνοντας στο σκαμνί τον Παπακωνσταντίνου και πάμε τώρα παρακάτω.

Τι λέτε ρε παλικάρια; Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για όλες αυτές τις αθλιότητες με τη λίστα; Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τους κρατικούς υπαλλήλους που έχασαν αντέγραψαν ή έκρυψαν στικάκια και USB; Δεν υπάρχουν ηθικές ευθύνες για όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες τότε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης Γ. Παπανδρεύου που ήξεραν για τη λίστα αλλά δεν μιλούσαν και τώρα κοροϊδεύουν τον κόσμο, δηλώνοντας ότι πριν ένα μήνα έμαθαν την ύπαρξη της λίστας;

Ωραία περάσαμε λοιπόν χθες με την οπερέτα της βουλής. Ωραία χαζέψαμε με την κόντρα Τσίπρα-Βενιζέλου, η βραδιά εξάλλου δεν έκρυβε και καμία έκπληξη. Και μετά πήγαμε όλοι για νάνι.

Η πολιτική ζωή του τόπου αυτοκαθάρθηκε μέσα σε λίγες ώρες στη βουλή. Ο Αλ Καπόνε του πολιτικού μας συστήματος πετάχτηκε στον Καιάδα, η λασπομαχία στη βουλή είχε πλάκα, η αλήθεια είναι. Και η πολιτική μας ηγεσία προχωράει τώρα πεντακάθαρη, ακάθεκτη και σαν παρθένο χιόνι στα πεπρωμένα της. Άσπιλοι, άμωμοι και αμόλυντοι όλοι τους –όσοι τσαλαβούτησαν στα βρωμόνερα της λίστας και όλοι τους ευχαριστημένοι σήμερα με ένα πτώμα στημένο στον τοίχο μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα.

Και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος σε αυτή την πιο άθλια από τις άθλιες πολιτική ιστορία του τόπου, που μπορεί να έχει τίτλο «Η λίστα Λαγκάρντ στα χέρια πολιτικών νάνων και πολιτικών απατεώνων».

Εις υγείαν των κορόιδων (όλων ημών δηλαδή) και πάμε παρακάτω ως έθνος.