ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η παραμύθα με τον Ολάντ

Η παραμύθα με τον Ολάντ

Έρχεται λέει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ την Τρίτη στην Αθήνα για να δηλώσει και να δείξει τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση για τον Τιτάνιο αγώνα που δίνουν.

Ωραία η παραμύθα αυτή αλλά μας κρύβουν τον δράκο. Και ο δράκος είναι κάτι γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM που θέλουν να μας πουλήσουν οι Γάλλοι και οι αρπακτικές βλέψεις της γαλλικής Shell στα διαπιστωμένα πλέον κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Η πλάκα είναι ότι η γαλλική και η ελληνική πλευρά μιλάνε για όλα τα άλλα που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων Ολάντ- Σαμαρά (μείωση ΦΠΑ εστίασης, ψιλοαλλαγές στο αποτυχημένο πρόγραμμα λιτότητας, ελαφρύνσεις στη φορολογική πολιτική κ.λπ.) αλλά μούγκα για τις φρεγάτες και τα πετρέλαια.

Αυτά τα δύο πολύ- πολύ σημαντικά θέματα γα τους Γάλλους, θα περάσουν «κάτω από το τραπέζι» και να μην περιμένουν ανακοινώσεις μετά το τέλος της συνάντησης.
ΕΛΑΣ – Γαλλία – Συμμαχία και του κ… τα εννιάμερα. Ούτε η Μέρκελ που χύνει κροκοδείλια δάκρυα τώρα για την Ελλάδα, ούτε η Λαγκάρντ που… λυπάται βαθιά για τους λάθους υπολογισμούς του ΔΝΤ και ούτε βέβαια ο Φρανσουά μάς αγάπησαν ξαφνικά μέχρι τρέλας.

Απλά έρχονται να αρπάξουν ότι έχει απομείνει από το πτώμα Ελλάδα – και αυτό τελικά ήθελαν να καταφέρουν και το κατάφεραν.