ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Παίζουν με την πείνα του κόσμου

Παίζουν με την πείνα του κόσμου

Από την μια οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που βρήκαν ένα ακόμα παραμύθι να το πουλήσουν στον πεινασμένο κόσμο για να αλιεύσουν ψήφους των απελπισμένων.

Ήθελαν λέει να κάνουν λαϊκά δωρεάν συσσίτια αλλά μόνο για Έλληνες και όχι για αλλοδαπούς. Και φυσικά ο άλλος που έχει να φάει 2-3 μέρες και γουργουρίζει η κοιλία του χέστηκε για ρατσιστικούς διαχωρισμούς, πνεύμα αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα άνθρωπο ανεξάρτητα χρώματος και το μόνο που θέλει είναι να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό.

Από την άλλη ο δήμαρχος Αθηνάς, κ . Καμίνης ο οποίος απαγορεύει τα υπαίθρια αυτά συσσίτια στην Αθήνα από τους νεοναζί και λέει «ή θα φάνε όλοι ή κανείς».

Για σταθείτε ρε σύντροφοι. Παίζετε με την πείνα του κοσμάκη γιατί σε 10 μήνες από τώρα έχουμε δημοτικές εκλογές και ο καθένας ρίχνει τα δίχτυα του στο χώρο που αλιεύει ψήφους;

Ο μεν Καμίνης αλιεύει στους γενικά προοδευτικούς, δημοκρατικούς και «πολίτες του κόσμου», ο δε Κασιδιάρης (που θα είναι ο υποψήφιος των φασιστών στον δήμο Αθήνας) ρίχνει δίχτυα σε όλους αυτούς τους πεινασμένους, απολίτικους, ακροδεξιούς και σ’ ένα κόσμο που δεν ασχολείται ούτε με τον ρατσισμό στην εποχή μας, ούτε με τα κηρύγματα μίσους τον νεοναζί.

Δεν γίνεται να κάνουν μικροπολιτική με την πείνα του κοσμάκη. Είναι ντροπή. Έξαλλου λύση υπάρχει: να κάνουν οι φασίστες τα δικά τους συσσίτια μόνο για Έλληνες και ο δήμος να κάνει συσσίτια μόνο για πεινασμένους αλλοδαπούς, καθώς τους Έλληνες καλύπτει τις ανάγκες τους με τα «δημοτικά παντοπωλεία» που προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα και τις διάφορες εκδηλώσεις του τύπου «φέρτε ότι σας περισσεύει για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας».

Αφού λοιπόν φτάσαμε σ' αυτή την τραγική εποχή όπου ο κάθε είδους νεοναζί εμφανίζεται προστάτης του ξεχασμένου και του πεινασμένου πολίτη από το κράτος, ας μη ξεφτιλίζουμε τα πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους, κηρύσσοντας πολιτικό πόλεμο για ένα πιάτο φαγητό.