ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Όταν οι άνθρωποι γίνονται αριθμοί

Όταν οι άνθρωποι γίνονται αριθμοί

Όλοι συμφωνούμε ότι το Δημόσιο έχει γίνει τα τελευταία 40 χρόνια το μεγάλο χωνευτήρι των πελατών –ψηφοφόρων των διάφορων πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο μας.

Διορισμοί χιλιάδων γινόντουσαν με ένα τηλεφώνημα από τα υπουργικά γραφεία, χωρίς να χρειάζονται οι υπάλληλοι αυτοί και χωρίς να γίνεται σωστή επιλογή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Κάθε σοβαρός πολίτης αυτής της χώρας συμφωνεί με την «εκκαθάριση» του Δημοσίου από τους ανίκανους, τεμπέληδες, αγράμματους, κλέφτες υπαλλήλους.

Εδώ όμως το πράγμα έχει φτάσει να λειτουργεί σαν μπακάλικο. Όπως πας στον μπακάλη και ζητάς μισό κιλό φέτα και δέκα φέτες σαλάμι έτσι γίνεται και με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Τηλεφωνούν από το μέγαρο Μαξίμου στους υπουργούς και τους λένε: «Θέλουμε 300, θέλουμε 500 για να φύγουν και στείλτε μας τα ονόματά τους».

Έτσι όμως οι άνθρωποι γίνονται αριθμοί.

Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη πρέπει να «φάνε» 12.500 δημόσιους υπαλλήλους και μέχρι τέλος Δεκέμβρη πρέπει να «φάνε» άλλους 12.500.

Για σταθείτε ρε σύντροφοι; Πώς μπορείτε κρατώντας μια χατζάρα που στάζει ήδη αίμα, έτσι πρόχειρα και απάνθρωπα να κόβετε τα κεφάλια και να πετάτε στο πεζοδρόμιο 25.000 οικογενειών μέσα σε 6 μήνες;

Επειδή το θέλει η τρόικα που δεν θα μας δώσει τα λεφτά αν δεν της προσφέρουμε 25.000 ανθρώπους-αριθμούς στο πιάτο.

Υπάρχει όμως και ένα θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας. Αποκλείεται μέχρι το τέλος του 2013 να βρεθούν οι 12.000 αμνοί προς σφαγή από το Δημόσιο γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.

Όλοι οι υπουργοί σηκώνουν τώρα τα χέρια ψηλά στις εκκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου: «δεν έχουμε άλλους να σας στείλουμε γιατί ήδη καταρρέει το κράτος», απαντάνε οι υπουργοί.

Ραντεβού λοιπόν εκεί κατά τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη στα «γουναράδικα» του 2013.