ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έπρεπε να υπάρχουν νεκροί

Έπρεπε να υπάρχουν νεκροί

Το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που ζει η Ελλάδα, θα το διαπιστώσουμε με τον πιο εφιαλτικό τρόπο τις επόμενες εβδομάδες με τον χειμώνα-φονιά που έρχεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.


Καταιγίδες, χιόνια, θύελλες και πολικό ψύχος θα αφήσουν στο δρόμο ή θα στερήσουν ακόμη και τη ζωή από συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, δεν μπορούν να μαγειρέψουν φαγητό και δεν έχουν θέρμανση και κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα.

Και έπρεπε να συμβεί όλη αυτή η τραγωδία με το κοριτσάκι που διάβαζε με κεριά και ζεσταινόταν με ένα δολοφονικό μαγκάλι, για να ιδρώσει το αυτί κάποιων υπουργών και «αρμοδίων», για να κινητοποιηθούν και να βρεθεί κάποια λύση για τις οικογένειες που ζουν με κομμένο το ρεύμα εδώ και μήνες.

Τώρα κατάλαβαν ότι είναι απάνθρωπο έγκλημα της πολιτείας να αφήνει 350.000 οικογένειες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν η ΔΕΗ κυριολεκτικά χαρίζει ηλεκτρισμό σε μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια ή όταν δεν σπεύδει να εισπράξει το 1 δισ. ευρώ που της χρωστάνε αυτοί που έχουν, αλλά με διάφορους τρόπους δεν πληρώνουν την ΔΕΗ, η οποία περιέργως δεν κινείται και εναντίον τους, κόβοντας και σε αυτούς το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δυστυχώς φτάσαμε σε μία εποχή, που αν δεν θρηνήσουμε νεκρούς, δεν παίρνονται μέτρα σωτηρίας για τους ανθρώπους.