ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ποιος αποφασίζει ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν;

Ποιος αποφασίζει ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν;

Ρυθμίζονται τα «κόκκινα δάνεια» ύψους 800 εκατ. ευρώ που χρωστάνε 15-17 χιλιάδες αγρότες στην παλιά Αγροτική Τράπεζα (για να μη βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και κόψουν την Ελλάδα στα δύο). Γίνεται γενναίο «κούρεμα» στις προσημειώσεις ακινήτων τους και παράταση εξόφλησης των δανείων τους από 5 έως 10 έτη με χαμηλό επιτόκιο.


Ήδη 32 γαλάζιοι βουλευτές κατέθεσαν τη σχετική τροπολογία στη βουλή, η οποία και θα ψηφιστεί σήμερα αύριο. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για τη λύση αυτή, εφόσον βέβαια αυτό το μέτρο δεν θα χρειάζεται κάποιο άλλο «ισοδύναμο» που θα το πληρώσουμε όλοι μας.

Να ζήσουν λοιπόν οι 10-15 χιλιάδες αγρότες που χρωστάνε στην τράπεζα.

Την ίδια ώρα 400 χιλιάδες μικροί έμποροι, μικροί βιοτέχνες και μικροί επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει, καλούνται να εξοφλήσουν χρέη 20 και 30 ετών στην εφορία, γιατί πτώχευσαν κάποτε λόγω οικονομικής κατάρρευσης και δεν μπόρεσαν τότε να ξοφλήσουν την εφορία. Οι περισσότεροι από αυτούς ζούνε τώρα με συνάξεις του ΙΚΑ και του πρώην ΤΕΒΕ και αν δεν πληρώσουν τα παλιά χρέη θα μπουν φυλακή.

Να πεθάνουν λοιπόν αυτοί οι 400 χιλιάδες «άλλοι Έλληνες» που αντιμετωπίζουν τώρα τα γιγαντιαία χρέη τους, 60 και 100 χιλιάδων ευρώ λόγω προσαυξήσεων και επιτοκίων που φορτώθηκαν τα παλιά τους, μικρά χρέη.

Ερώτημα πρώτο: ποιος αποφασίζει ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα πεθάνουν σε αυτή τη χώρα και με ποια κριτήρια; Ο Τόμσεν, οι τραπεζίτες, οι έλληνες υπουργοί, ποιος επιτέλους;

Ερώτημα δεύτερο: και πυρηνική βόμβα να βρουν στα χέρια του Κασσιδιάρη και του Παναγιώταρου, ποιος περιμένει να πέσουν τα ποσοστά των νεοναζί στην Ελλάδα;

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι προφανής. Όλοι αυτοί μαζί (τρόικα, τραπεζίτες, κυβερνητικοί παράγοντες) αποτελούν το κονκλάβιο που αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατο των πολιτών.

Στο δεύτερο ερώτημα επίσης η απάντηση είναι προφανής. Η απελπισία χιλιάδων Ελλήνων τροφοδοτεί το τέρας του φασισμού και με τις φυλακίσεις των συμμοριτών του δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.