ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δημοσκοπήσεις απλά για να συζητάμε

Δημοσκοπήσεις απλά για να συζητάμε

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Μαΐου θα μας βομβαρδίζουν με αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις των ΜΜΕ προσπαθώντας να αποκαλυφθεί η μορφολογία των εκλογών του Μαΐου και ο πολιτικός χάρτης της επόμενης μέρας των εκλογών.

Η εμπειρία μου των τελευταίων δύο δεκαετιών στο πολιτικό ρεπορτάζ είναι ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις που διαβάζουμε σήμερα δεν δείχνουν τίποτα για τις εκλογές του Μαΐου και είναι μόνο χρήσιμες στα κόμματα για να κάνουν διορθωτικές κινήσεις και σε όλους τους άλλους για να συζητάνε στα καφενεία και στα σπίτια ποιος θα έρθει πρώτος και ποιος δεύτερος στις εκλογές και γιατί.

Έχουν να γίνουν τόσα πολλά τους επόμενους δύο μήνες που θα αλλάξουν πλήρως τα σημερινά δεδομένα για να καταλήξουμε σε μία εικόνα από τη κάλπη που δε θα έχει καμία σχέση με τις σημερινές δημοσκοπήσεις.

Βρυξέλλες και Βερολίνο θα κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν και να προωθήσουν τη Νέα Δημοκρατία παραχωρώντας σημαντικά εργαλεία στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι θα βάλει κι άλλο νερό στο κρασί του για να προσεγγίσει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και θα υπάρξει πλήρης ανατροπή στο χώρο που εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η ΕΛΙΑ με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να κατρακυλάνε όλο και περισσότερο καθώς θα αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το «Το Ποτάμι» του Θεοδωράκη που με τις «αμερικανιές» που κάνει είναι δύσκολο να εμφανιστεί σαν μία πολιτική δύναμη- ρυθμιστής των πραγμάτων.

Άρα ας περάσουμε καλά κουβεντιάζοντας μεταξύ μας για ποσοστά και προβλέψεις κι ας περιμένουμε το τελευταίο δεκαήμερο πριν τις εκλογές να δούμε την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.