ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Όπισθεν ολοταχώς ο Βαγγέλης

Όπισθεν ολοταχώς ο Βαγγέλης

Η απόλυτη κωλοτούμπα από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αφού μας έκανε να ανατριχιάσουμε με τον πολιτικό του εκβιασμό, επιπέδου Κασιδιάρη, «ή ψηφίζετε Ελιά ή αποχωρούμε από την κυβέρνηση» (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του και ο ίδιος ο Βενιζέλος) τώρα μας κάνει να γελάμε με το παιδαριώδες «μα εγώ δεν είπα ότι φεύγουμε από την κυβέρνηση».


Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, που λέγανε και οι πρόγονοί μας. Και είναι κρίμα για τον Βενιζέλο, έναν από τους πιο ευφυείς πολιτικούς μας να κάνει μαζεμένες δύο «πατάτες» μέσα σε λίγες μέρες.

Ξεκίνησε από την αγωνία του για την τύχη της Ελιάς και τη δική του, καθώς τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι παραπατάει πολιτικά αυτή η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ. Και με ένα σχεδόν εμετικό πολιτικό αμοραλισμό, ο Βαγγέλης Βενιζέλος προχώρησε στο γνωστό «ή μας ψηφίζετε ή σας ρίχνουμε στο χάος αποσύροντας την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση». Δεν τα είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό εννοούσε.

Και βέβαια προκάλεσε σάλο και μέσα στο ΠΑΣΟΚ (και ας τα κουκουλώνουν οι συνεργάτες του για να μη βγει προς τα έξω αυτή η εσωτερική σύρραξη), αλλά προκάλεσε και μια αναγούλα γενικότερα στους Έλληνες ψηφοφόρους, που ένιωσαν να εκβιάζονται.

Τρόμαξε από τις αντιδράσεις ο «Μπένι» και τώρα κάνει πίσω πανικόβλητος. Γιατί μόνο πανικό δείχνει η ανόητη εξήγηση-κωλοτούμπα, «μα εγώ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση».

Καλά μωρέ, πλάκα μας έκανε προχτές που έλεγε «ή ψηφίζετε Ελιά ή σταματάμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση». Μία κουβέντα παραπάνω είπε, για καλαμπούρι.

Και εμείς κάναμε κάτι γέλια. Μα κάτι γέλια...