ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει...

Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει...

Ξέφρενες οι τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, πλαζ σε νησιά και παραλίες. Απλησίαστες για τον Έλληνα που θέλει να κάνει διακοπές. Απωθητικές, όμως, και για τον ξένο.


Ανώτατο στέλεχος του ΕΟΤ μου έλεγε χθες, ότι αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι με την ασυδοσία και βουλιμία πολλών (όχι όλων) επιχειρηματιών στον τουρισμό, είναι μία βόμβα πολλών μεγατόνων στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. «Δυστυχώς οι περισσότεροι λειτουργούν σαν αρπακτικά» μου είπε το στέλεχος του ΕΟΤ.

Η λογική του «ό,τι φάμε τώρα, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει» είναι τόσο κοντόφθαλμη και τόσο καταστρεπτική που διώχνει χιλιάδες τουρίστες, ντόπιους και ξένους, από τα ελληνικά παραθεριστικά κέντρα.

Και φυσικά, από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, η Τουρκία έχει ανοίξει τις αγκάλες της για όσους δεν θα έρθουν στην Ελλάδα, λόγω των παράλογων τιμών στις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες.

Η διαφορά στις τιμές ξενοδοχείων κλπ. μεταξύ ελληνικών νησιών και τουρκικών παραλίων έχει φθάσει πολλές φορές στο 60% υπέρ της Τουρκίας.

Με αποτέλεσμα μόλις μαθαίνουν οι ξένοι τουρίστες τις τιμές στην Ελλάδα, να βρίσκουν μία πολύ πιο συμφέρουσα λύση στα τουρκικά τουριστικά θέρετρα. Τελικά, το θέμα απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τον ελληνικό τουρισμό, που αναζητά τρόπο διαχείρισης αυτής της αρπακτικής διάθεσης κάποιων τουριστικών επιχειρηματιών, η οποία ουσιαστικά οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος για τις θερινές διακοπές στην Ελλάδα.