ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Εργατοπατέρες-εθνικοί σωτήρες

Εργατοπατέρες-εθνικοί σωτήρες

Πριν 47 χρόνια (το 1967) κάποιοι καραβανάδες δούλοι της CIA, οι Παπαδόπουλοι, Πατακοί, και Σία, μάς έδεσαν για επτά ολόκληρα χρόνια, έβαλαν μία ολόκληρη χώρα στον γύψο για να τη σώσουν από τον «κακό κουμμουνισμό» και αυτοανακηρύχθηκαν σε εθνικούς μας σωτήρες.

Σήμερα μάς βυθίζουν όποτε γουστάρουν στο σκοτάδι, κόβοντας το ρεύμα της ΔΕΗ, κάποιοι εργατοπατέρες τύπου Φωτόπουλου και Αδαμίδη, «για να σώσουν τη χώρα από τα κοράκια που έρχονται να αρπάξουν τη ‘’Μικρή ΔΕΗ''».

Έτσι, λοιπόν για το εθνικό μας καλό, κατεβάζουν τους διακόπτες της ΔΕΗ όποτε γουστάρουν αδιαφορώντας για αρρώστους, μαγαζιά που «σβήνουν» και τον καύσωνα που έρχεται, για χειρουργικές επεμβάσεις που δεν γίνονται για τους τουρίστες που φεύγουν πατείς με πατώ σε από τα νησιά, γιατί ούτε να πλυθούν δεν μπορούν οι άνθρωποι.

Και όλα αυτά για το καλό του λαού. Εργατοπατέρες–εθνικοί σωτήρες.

Η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ δεν έχει κανένα συνδικαλιστικό αίτημα (π.χ. αύξηση μισθών, επιδόματα, υπερωρίες, καλύτερες συνθήκες εργασίας). Το αίτημά τους είναι να μην πουληθεί η «Μικρή ΔΕΗ» και χάσει το κράτος το μονοπώλιο στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και ως γνωστό μονοπώλιο σημαίνει κάνω ότι γουστάρω. Ανεβάζω τις τιμές όποτε θέλω, βάζω κάποιους συνδικαλιστές στη διοίκησή μου για να τα έχω πάντα καλά με τους εργαζόμενους και να τους βάλω να κατεβάζουν τα κλειδιά όποτε γουστάρουν, δίνονται και κάποια λεφτά στους εργατοπατέρες να πηγαίνουν τουριστικά ταξιδάκια και είμαστε όλοι καλά και ευτυχισμένοι.

Και όλα αυτά σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταργήσει εδώ και δεκαετίες το κρατικό μονοπώλιο στην ενέργεια. Χωρίς καν να έχει εμφανιστεί ενδιαφερόμενος να αγοράσει τη «μικρή ΔΕΗ». Χωρίς καν να έχει οριστεί η τιμή της πώλησή της. Χωρίς να ξέρουμε καν αν αυτός που θα πάρει τη «μικρή ΔΕΗ» θα απολύσει ή θα προσλάβει και άλλους υπαλλήλους. Χωρίς καν να έχει γίνει συζήτηση στη Βουλή για την πώληση της ΔΕΗ σε ιδιώτες-που θα σπάει έτσι το κρατικό μονοπώλιο στην ενέργεια και άρα θα δημιουργήσει και κανόνες ανταγωνισμού που μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερες τιμές διάθεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι εθνοσωτήρες μας Φωτόπουλοι, Αδαμίδηδες, Μπαλασόπουλοι και λοιποί συγγενείς αγρυπνούν πάντα για το καλό μας. Και κυρίως για το καλό τους. Ηλίθιοι είναι να χάσουν τα προνόμιά τους τόσο ετών;

Αν ταλαιπωρηθεί και υποφέρει ένας ολόκληρος λαός καλοκαιριάτικα. Αν κινδυνεύει η ζωή ανθρώπων. Αν οδηγούνται σε κλείσιμο και ολική καταστροφή μαγαζιά ευπαθών ειδών. Αν την κάνουν προς τουρκικά παράλια οι τουρίστες των νησιών μας. Και να λιώσουμε όλοι από τη ζέστη μέσα στο σκοτάδι, ε ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Δεν γίνεται και σωτηρία της πατρίδας από τους Φωτοπουλο-αδαμίδηδες και ηλεκτρικό ρεύμα.

Αλλά ρε παλικάρια δεν θέλουμε να μας σώσετε.