ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θα το πάει μέχρι το τέλος ο Σαμαράς

Θα το πάει μέχρι το τέλος ο Σαμαράς

Συζήτηση για πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο τέλος. Το ζύγισαν από 'δω, το ζύγισαν από 'κει, στη Λεωφόρο Συγγρού και στο Μαξίμου το θέμα, και ο «σούπερ Αντώνης» αποφάσισε να το πάει μέχρι το τέλος, το έργο. Τουλάχιστον μέχρι το Μάρτη, που η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα κρίνει το αποτέλεσμα σε αυτό το πολιτικό ματσάκι των πρόωρων εκλογών.


Αν δεν βρεθούν οι 180 γενναίοι του Μπρανκαλεόνε που θα ψηφίσουν νέο πρόεδρο, τότε αναγκαστικά, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές τον Απρίλη.

Υποπτεύομαι ότι αυτή η απόφαση Σαμαρά, για μη εκλογές το φθινόπωρο, στηρίζεται στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Μέρκελ, η οποία του είπε: «μην κάνεις εκλογές τώρα και εγώ είμαι εδώ».

Τι σημαίνει αυτό; Ευνοϊκές αποφάσεις και ελάφρυνση των υποχρεώσεων της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες, θετική ρύθμιση του ελληνικού χρέους, με επιμήκυνση της εξόφλησής του, μείωση των επιτοκίων και φορολογικές ελαφρύνσεις για τους Έλληνες οφειλέτες.

Και γιατί έπιασε τόσος πόνος το Βερολίνο για την κυβέρνηση Σαμαρά; Γιατί οι κρυφές πολιτικές δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο κόμμα και στις εθνικές εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ σε νέα πτώση και το ΠΑΣΟΚ να χαροπαλεύει.

Και βέβαια όλα αυτά δημιουργούν τρόμο σ' αυτό που λέμε τρόικα, εξού και οι μαγκιές του «σούπερ Αντώνη», που θα το πάει μέχρι τέλους και όποιος αντέξει.