ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το παραμύθι με την Αργεντινή

Το παραμύθι με την Αργεντινή

Όσο ανόητο και αποκρουστικό είναι να μας λέει ο Τσίπρας ότι μακάρι να γινόμαστε Αργεντινή, άλλο τόσο ανόητο και ψευδές είναι από την πλευρά της συγκυβέρνησης να λένε ότι ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή, γιατί το ντουέτο «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» Σαμαρά-Βενιζέλου μας βγάζει από την κρίση.


Απλά και οι δύο πουλάνε το παραμύθι της Αργεντινής σαν παράδεισο ο πρώτος και σαν κόλαση οι άλλοι δύο για ψηφοθηρικούς λόγους. Λίγο πολύ, δηλαδή, παίζουν με το δράμα του λαού της Αργεντινής και απλά παραμυθιάζουν όλους μας, γιατί απλούστατα καμία σχέση δεν έχει η κρίση στην Αργεντινή με τη δική μας κρίση.

Αλλού χρωστάνε εκείνοι και αλλού εμείς. Εκείνοι είναι μόνοι τους να παλέψουν με τα τέρατα και εμείς είμαστε μαζί με τα κράτη της Ευρώπης που στέκονται δίπλα μας (όπως στέκονται), αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτοί έχουν πληθωρισμό που τρέχει με 12% και εμείς έχουμε το αντίθετο, αποπληθωρισμό. Εκείνοι έχουν εμπλακεί με επενδυτές-κοράκια και νεκροθάφτες της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα και έχουμε πολλές-πολλές άλλες διαφορές με την Αργεντινή.

Άρα, έτσι κι αλλιώς, Αργεντινή δεν μπορούσαμε και δεν μπορούμε να γίνουμε. Όσο και αν το ονειρεύεται ο Τσίπρας και όσο και αν τα... κατάφεραν οι Σαμαράς-Βενιζέλος (τρομάρα τους).

Ας σταματήσουν τώρα λοιπόν και οι δύο πλευρές να τζογάρουν στο δράμα του αργεντίνικου λαού και να παίζουν με τις φοβίες και την αγωνία του δικού μας λαού.