ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Έξω πάμε καλά. Μέσα όμως;

Έξω πάμε καλά. Μέσα όμως;

Μεγαλεία ο Αλέξης. Πάει και στο Βατικανό για να συναντήσει τον Πάπα. Μπράβο στο παλικάρι μας, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο εκτινάχθηκε σε μία ευρωπαϊκή προσωπικότητα, που τον σέβονται όλοι και μπορεί να συναντάει ηγέτες του κόσμου μας (και άσε Μέρκελ και Σόιμπλε να κουρεύονται).


Μεγαλεία ο Αλέξης. Και «σεβαστικός» τώρα τελευταία, με επισκέψεις στο Άγιο Όρος και τώρα στο Βατικανό. Είναι πλέον μία ευρωπαϊκή προσωπικότητα. Από ηγέτης πολιτικού φορέα στην Ιταλία μέχρι συναντήσεις με παγκόσμιους παράγοντες στη λίμνη Κόμο.

Δεν δίστασε να μπει και στην «κοιλιά του θηρίου» όπως είπε ο ίδιος, στα κεντρικά του ΔΝΤ.

Μεγαλεία ο Αλέξης. Αλλά όλα αυτά μου θυμίζουν τη γνωστή σοφή ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά, αλλά μέσα...».

Εμένα με ενδιαφέρει πώς πάει μέσα ο Αλέξης ο Τσίπρας και όχι πώς πάει έξω. Και προτιμώ να πηγαίνει καλά μέσα, παρά έξω.

Αν η τελευταία δημοσκόπηση που έκανε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δίνει τη σωστή εικόνα του εκλογικού σώματος, τότε ο Αλέξης δεν πάει καλά μέσα. Γιατί δεν δικαιολογείται η διαφορά μόνο 4,5 μονάδων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Με ΕΝΦΙΑ, με την ανεργία να τρώει ζωές, με τα καραγκιοζιλίκια στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ σε διάλυση και τη ΝΔ σε κωματώδη κατάσταση με τους διάφορους «επαναστάτες βουλευτές» της, αυτό το 4,5% διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία δεν λέει απολύτως τίποτα και είναι εύκολα ανατρέψιμη.

Δεν ξέρω τι φταίει και δεν φεύγει μπροστά με 10-15% μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε μία εποχή που όλοι μας θέλουμε ανατροπές και αλλαγές πολιτικής σε αυτή τη χώρα. Τι με ενδιαφέρει εμένα αν μεθαύριο θα πάει ο Αλέξης στο Βατικανό και θα συναντήσει τον Πάπα, όταν εδώ θα μιζεριάζεται πολιτικά με την κάθε Τζάκρη και τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μήπως και ανέβει δύο πόντους παραπάνω στις εκλογές που έρχονται.

Λοιπόν, δεν αφήνουμε καλύτερα τα ταξίδια σε Άγιο Όρος, Βατικανό και Κόμο, να δούμε τι κάνουμε εδώ μέσα που καίγεται η γούνα μας;