ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Στα δύσκολα ανασύρουν τον νεκρό της Αμφίπολης

Στα δύσκολα ανασύρουν τον νεκρό της Αμφίπολης

Η ώρα της πικρής και οδυνηρής υποταγής στους όρους της τρόικας έφτασε για την κυβέρνηση – αλλά έφτασε και η ώρα του νεκρού που βρέθηκε στην Αμφίπολη.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πάντα ανασύρεται ένας σκελετός – από μία ντουλάπα ή από έναν αρχαίο τάφο – για να στραφεί αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όταν πρόκειται να αναγγελθούν οδυνηρά μέτρα.

Σήμερα λοιπόν κατά μία περίεργη σύμπτωση, για μια ακόμα φορά, σήμερα που πρέπει να πει το οδυνηρό «ναι» η κυβέρνηση στην τρόικα στα σκληρά της μέτρα, η αρχαιολόγος κ. Περιστέρη που προΐσταται στις ανασκαφές της Αμφίπολης έκανε σοβαρές ανακοινώσεις για τον σκελετό που βρέθηκε στο λόφο Καστά.

Και κάπως έτσι τελικά ελπίζουν στην κυβέρνηση ότι μπορούν να περάσουν στο «ντούκου» οι όποιες υποκλίσεις και υποταγές στις διαταγές της ανελέητης τρόικας.

Σκελετός εναντίον των συμφωνιών με την τρόικα. Το ματσάκι θα παιχτεί με 1-2-χ γιατί όταν νοιώθουμε τη χατζάρα του Τόμσεν πάνω από το κεφάλι μας, δεν πάει να βρουν και ζωντανό τον Μ. Αλέξανδρο στην Αμφίπολη; Το δράμα παραμένει δράμα για τον Έλληνα πολίτη.

Βγάζουνε λοιπόν πάλι το τοτέμ του σκελετού της Αμφίπολης μπροστά μας, γιατί περνάει δύσκολες, πολύ δύσκολες ώρες η κυβέρνηση και πρέπει να πει το αναπόφευκτο «ναι» στις απαιτήσεις της τρόικας.

Αλλά εγώ αναρωτιέμαι για μια ακόμη φορά, για τόσο ηλίθιους και κρετίνους μας περνάνε οι επικοινωνιακοί φωστήρες της κυβέρνησης;

Δηλαδή και πανίβλακας να είσαι έχεις καταλάβει πια ότι κάθε φορά που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση εκεί στο Μαξίμου, ανασύρουν και κάποιο ξεχασμένο σκελετό μπροστά μας.

Σχετικές ειδήσεις