ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Βάλαμε στο τραπέζι τα ελληνικά περίστροφα

Βάλαμε στο τραπέζι τα ελληνικά περίστροφα

Επιτέλους, η Ελλάδα χρησιμοποιεί τρία βαριά όπλα της απέναντι σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, που τα τελευταία χρόνια είχαν μάθει να κάνουν με μία χώρα άβουλη, σιωπηλή, γονατισμένη, ένα πρόβατο έτοιμο πάντα για σφαγή.

Επιτέλους –με όποιο κόστος- η Ελλάδα σηκώνει το ανάστημά της και βάζει τα δικά της περίστροφα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων (όπως κάνουν και εκείνοι, οι θεσμοί, που χρησιμοποιούν αδίστακτα το περίστροφο του οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας).

Τα δικά μας όπλα απέναντι στη βαρβαρότητα Βερολίνου, Βρυξελλών, Νέας Υόρκης είναι:

1. Η γεωστρατηγική μας θέση, όπως την ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς. Τρέμουν οι Αμερικανοί (αλλά και τα υποκατάστατά τους στην Ευρώπη, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία κλπ.) μία ανεξάρτητη από το ευρωπαϊκό πλαίσιο Ελλάδα, που μπορεί να στραφεί σε Ρώσους και Κινέζους, όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά. Τρέμουν μία Ελλάδα απροστάτευτη (λόγω οικονομικής αδυναμίας) στη λαίλαπα των εκατομμυρίων μεταναστών από Ασία και Αφρική και ίσως μεταξύ αυτών και κάποιων «ιερών ταξιαρχιών του Ισλάμ» (τζιχαντιστές), που θα μπορούσαν μέσω μιας ανοχύρωτης Ελλάδας, να διαχυθούν σε Ευρώπη και Αμερική.

2. Η διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου είναι ένα δεύτερο μεγάλο όπλο της Ελλάδας, έναντι των Γερμανών που μας πολεμάνε λυσσασμένα αυτήν την περίοδο. Ανοίγουμε τώρα τον ασκό του Αιόλου, που οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις κρατούσαν ερμητικά κλειστό, μην και κακοκαρδίσουν το Βερολίνο, και αλίμονο στη Γερμανία αν δικαιωθεί η Ελλάδα, έστω και στο ελάχιστο. Γιατί τότε ακολουθούν Ρώσοι, Πολωνοί, Βέλγοι και άλλες χώρες που κατέστρεψαν οι Ναζί στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν θα φτάνουν, τότε, ούτε 100 χρόνια δουλειάς από τους Γερμανούς, για να αποζημιώσουν τις χώρες που έκαψε ο Χίτλερ.

3. Η έξοδος από το ευρώ. Δεν είναι αυτό που θέλουμε. Αλλά αν μας οδηγήσουν εκεί με τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, τους έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι ακόμα και για την κόλαση, μία κόλαση, όμως, που δεν θα πάμε μόνοι μας αλλά θα τους πάρουμε μαζί μας.

Τα παραμύθια ότι η Ευρώπη έχει θωρακιστεί απέναντι σε ένα Grexit, ήδη διαψεύδονται από μεγάλους τραπεζίτες, οικονομικούς παράγοντες, επενδυτικούς οίκους, ακόμα και από οικονομικούς συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης.

Αυτά είναι τα τρία βαριά, ελληνικά όπλα μας. Τρεις γερές βάσεις για να πατήσει η Ελλάδα, που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και την κτηνωδία της Γερμανίας και των δούλων της (Ισπανοί, Πορτογάλοι κ.α.).

Τρία ελληνικά ατού στις διαπραγματεύσεις, που ήδη γίνονται, με τη χώρα μας και το λαό της, για πρώτη φορά, να λέει στους διάφορους Σόιμπλε: «Τέλος η εποχή του ναι σε όλα και της σφαγής των σιωπηλών αμνών. Η Ελλάδα είναι εδώ δυνατή, έτοιμη για όλα και αντιστέκεται».

Σχετικές ειδήσεις