ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μια φρικτή αλήθεια για τα Ίμια

Μια φρικτή αλήθεια για τα Ίμια

Σοκ και δέος από την αποκάλυψη Σημίτη στη δίκη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ότι το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε τη νύχτα των Ιμίων όταν πετούσε πάνω από τη βραχονησίδα στέλνοντας στο θάνατο τρία παλικάρια, τους πιλότους του, έπεσε γιατί πετούσε πολλές ώρες!

Απίστευτα κυνική, ωμή, ανελέητη η δήλωση Σημίτη για τους συγγενείς του Βλαχάκου, του Γιαλοψού και του Καραθανάση, των τριών παλικαριών του ελικοπτέρου που χάθηκαν εκείνο το βράδυ του 1996, όταν Ελλάδα και Τουρκία έφθασαν στα πρόθυρα πολέμου.

Δηλαδή έστειλαν στο θάνατο τα τρία παλικάρια με ένα ελικόπτερο που είχε πρόβλημα γιατί πετούσε πολλές ώρες; Και γιατί του τελείωσαν τα καύσιμα; Ή έκαψε τα λάδια του; Ή μήπως το ίδιο το ελικόπτερο κουράστηκε να πετάει;

«Αυτά είναι αθλιότητες και αστεία πράγματα», μου έλεγε χθες ο κ. Βλαχάκος, ο αδερφός του πιλότου του ελικοπτέρου που σκοτώθηκε εκείνη τη νύχτα στα Ίμια.

Και έθεσε κρίσιμα ερωτήματα ο κ. Βλαχάκος:

1. Γιατί από εκείνη τη νύχτα και μετά τα συντρίμμια του ελικοπτέρου τα κρύβουν σε μία αποθήκη του Πολεμικού Ναυτικού.

2. Γιατί σε ένα πόρισμα 13 σελίδων δεν ξεκαθαρίζεται σαφώς τι συνέβη εκείνη τη νύχτα με το ελικόπτερο. Το έριξαν οι Τούρκοι; Έπεσε λόγω καταιγίδας; Ήταν ένα ατύχημα λόγω τεχνικής βλάβης; Είχαν λάθος πληροφορίες για την πτήση οι πιλότοι του;

Αυτό το «έπεσε το ελικόπτερο γιατί πέταγε πολλές ώρες» που είπε ο Σημίτης, μόνο σαν φάρσα και αστείο ακούγεται.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Hürriyet που πρόσφατα αποκάλυψε ότι τη νύχτα εκείνη των Ιμίων το τουρκικό πολεμικό επιτελείο είχε «νοικιάσει» δορυφόρο που μπορούσε να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά σήματα που στέλνονταν από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» στο ελικόπτερο και στα άλλα παραπλέοντα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η πληροφορία αυτή ποτέ δεν ελέχθη από τις ελληνικές Αρχές και έτσι με μία αστειότητα περί πτώσης του ελικοπτέρου γιατί πέταγε πολλές ώρες και μάλιστα με δήλωση πρώην πρωθυπουργού κλείνει οριστικά αυτός ο φάκελος της τραγωδίας με τα τρία νεκρά παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού.

Σχετικές ειδήσεις