FUN TIME

Νικόλαος Κοπέρνικος: Αφιέρωμα της Google στον αστρονόμο!

Νικόλαος Κοπέρνικος: Αφιέρωμα της Google στον αστρονόμο!

Τα 540α γενέθλια του Νικόλαου Κοπέρνικου τιμά σήμερα η Google.

Ποιος ήταν ο αστρονόμος και μαθηματικός που "έβγαλε" τη Γη από το κέντρο του σύμπαντος;

Ο Νικόλαος Κοπέρνικος ήταν ένας μαθηματικός και αστρονόμος της Αναγέννησης, που διαμόρφωσε μια ολοκληρωμένη θεωρία για το ηλιοκεντρικό μοντέλο με το οποίο ανέδειξε τον Ήλιο, αντί για τη Γη, στο κέντρο του σύμπαντος.

Ο αστρονόμος αυτός μεταμόρφωσε την κατανόησή μας για το ηλιακό σύστημα, και είναι ο πιό γνωστός για τη θεωρία του ότι ο ήλιος και η Γη δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος.

Γεννημένος στις 19 Φεβρουαριου του 1473 ως γιος ενός εμπόρου στην πόλη του Τορούν, στην Πολωνία, σπούδασε στην Ακαδημία Κρακοβίας, πριν από το ταξίδι στην Ιταλία για να σπουδάσει νομικά το 1496.

Εκεί τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το πάθος του για τη γεωγραφία και την αστρονομία είχαν ενθαρρυνθεί από ένα καθηγητή μαθηματικών, Domenico Μαρία ντε Νοβάρα.

Επέστρεψε στην Πολωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως γραμματέας του θείου του, ενός επίσκοπου, όπου συνέχισε να μελετήσει αστρονομία.

Με 1514, κατ 'εντολή της Καθολικής Εκκλησίας, ασχολήθηκε για να βελτιώσουν το ημερολόγιο και το 1530 παρήγαγε ένα σημαντικό κομμάτι της έρευνας, De Revolutionibus Orbium coelestium (Επαναστάσεις με τιε ουράνιες σφαίρες).

Η σημαντική του παρατηρήση ήταν η τοποθέτηση του ήλιου και όχι της Γης, στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.

Η ηλιοκεντρική του αυτή επανάσταση καταδικάστηκε από τον Martin Luther.

Πέθανε τον Μάιο του 1543. Ο θρύλος λέει ότι το πρώτο τυπωμένο αντίγραφο του De Revolutionibus τοποθετήθηκε στα χέρια του την ημέρα του θανάτου του.

Διαβάστε επίσης:

Νικόλαος Κοπέρνικος: Αφιερωμένο σήμερα το Doodle της Google