Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η συνέντευξη Τύπου ΒΙΑΝΕΞ-ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ

Newsbomb

Η άφιξη στην Κίνα της πρώτης παρτίδας βανκομυκίνης της LiLLY, που παρασκευάζεται στο εργοστάσιο Γ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (12/11/2014), στο Ζάππειο.

Η τριμερής συμφωνία LILLY-ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ-ΒΙΑΝΕΞ που υπεγράφη πριν από 16 μήνες, προβλέπει ότι, μέχρι το τέλος του 2014 θα εξαχθούν στη Κίνα 2.000.000 φιαλίδια του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης, 6.000.000 το 2015 και 6.300.000 φιαλίδια το 2016. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με την εισαγωγή ενός νέου επιχειρηματικού αναπτυξιακού μοντέλου.

Τις ανακοινώσεις έκαναν ο Πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥκαι του Φαρμακευτικού Φόρουμ EPhForT του ΕΒΕΑκ. Διονύσης Φιλιώτης, ο Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ κ. Σπύρος Φιλιώτης, ο Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος Lilly Europe, Australia & Canada κ.Andrew Hotchkiss, ο Αντιπρόεδρος Lilly Finance, Strategy & Business Development China, κ. Richard Johnathan Parsons και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη Δρ. Ευγένιος Καλπύρης.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ & ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κ.Δημήτρης Λιντζέρης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT.