Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξαναχτύπησε» ο Σκουρλέτης: Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Πάνος Σκουρλέτης: Μία μόλις εβδομάδα μετά το άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο τασσόταν κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο Πάνος Σκουρλέτης επέστρεψε τη Δευτέρα (03/04/2017) δριμύτερος, επιμένοντας πως όσα είχε πει για το ξεπούλημα της Επιχείρησης ισχύουν στο ακέραιο.

ΚΑΙ ΝΕΑ... ΑΣΦΑΙΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη

«Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ωστόσο, επιμένοντας σε μια τακτική άσκησης κριτικής τύπου «κομάντο» (σ.σ. «χτυπάω και φεύγω»), ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει πως τον καλύπτει απόλυτα η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε συνεδριάσει το Σάββατο (01/04/2017) και ανέφερε για τη ΔΕΗ συγκεκριμένα ότι «θα γίνει προσπάθεια για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού».

Επί της ουσίας, ο κ. Σκουρλέτης επιμένει να δείχνει με τον τρόπο του τη διαφωνία του απέναντι στην πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες. Μόνο που ο τρόπος που το κάνει είναι «άσφαιρος», καθώς, αντί να υπερασπιστεί με θάρρος την άποψή του, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από κομματικές ανακοινώσεις – «χάπι», για να μη φανεί ότι κινείται εκτός κυβερνητικής γραμμής. Ήξεις αφήξεις...

«Εγώ σας λέω να δούμε κάτω από τους τίτλους, τα συνθήματα και τις λέξεις, ποια είναι η αλήθεια για τη ΔΕΗ. Η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο. Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015. Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

Κατέληξε δε ως προς το θέμα αυτό: «Όταν έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα».

Υπενθυμίζεται, πάντως, για την Ιστορία, ότι ο κ. Σκουρλέτης, μετά και το σάλο που είχε προκαλέσει το άρθρο του στο εσωτερικό της κυβέρνησης και την «έκρηξη» του Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπό του, αναδιπλώθηκε πίσω από την επίσημη κυβερνητική θέση. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)