ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» Σκουρλέτη: Να αντιταχθούμε στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ

«Αντάρτικο» Σκουρλέτη: Να αντιταχθούμε στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ

Ειδήσεις | Πάνος Σκουρλέτης: Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών,Νίκου Σκουρλέτη, ο οποίος εκφράζει πλέον ανοικτά τη διαφωνία του με την παραχώρηση τμημάτων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς αγγίζει το θέμα αυτό.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε άρθρο του που τιτλοφορείται «Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ» και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (27/03/2017) στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαιώνει ότι ήδη πολλά στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις και διαφωνίες αναφορικά με τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εξειδικεύοντας τα της διαπραγμάτευσης στον τομέα της Ενέργειας, ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχεται πως η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 «προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αναπροσαρμογή των μεριδίων τόσο στο επίπεδο της λιανικής αγοράς όσο και στο ποσοστό της συνολικά συνολικά εκχεόμενης ενέργειας στο διασυνδεδεμένο δίκτυο εκ μέρους της ΔΕΗ».

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει πως οποιαδήποτε εκχώρηση τμημάτων της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα συνιστά «μια επίθεση που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 είχε δεσμευτεί να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Όμως για εμάς, το άνοιγμα της αγοράς, δεν μπορεί να ισοδυναμεί με κλείσιμο της ΔΕΗ», υπογραμμίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Καταλήγει δε ο υπουργός Εσωτερικών: «Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σκουρλέτης σηκώνει «μπαϊράκι» εντός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το θέμα της ΔΕΗ.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2016, ενόσω ήταν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ίδιος είχε αντιταχθεί με έντονο τρόπο στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Μαξίμου, κι ενώ ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν προ των πυλών.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Πάνο Σκουρλέτη

Σχετικές ειδήσεις