ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για ΔΕΗ: Είναι στημένο, αλλά θα πειθαρχήσω

Σκουρλέτης για ΔΕΗ: Είναι στημένο, αλλά θα πειθαρχήσω

Ειδήσεις | Πάνος Σκουρλέτης| ΔΕΗ: Στροφή 180 μοιρών έκανε τελικά σήμερα Τετάρτη (29/03/2017) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για το θέμα της ΔΕΗ, 48 ώρες μετά το άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο ζητούσε να μην υποκύψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον «κανιβαλισμό» της επιχείρησης.

«ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ – «ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ» ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι θα πουλήσουμε τη ΔΕΗ όσο - όσο, αν επικρατήσει η θέση των δανειστών. Ο διαγωνισμός για την πώληση είναι στημένος, στελέχη των τεχνικών κλιμακίων είναι “βαποράκια” συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση».

Επί της ουσίας, ο κ. Σκουρλέτης αποδεικνύει πως τα «αντάρτικα» εντός της κυβέρνησης γίνονται καθαρά για τα μάτια του κόσμου και πως δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα παιχνίδι φτηνού εντυπωσιασμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αν και επιχείρησε να δείξει ότι έχει τη δική του θεώρηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΔΕΗ, αναδιπλώθηκε μετά και τις «διαρροές» δυσφορίας που προήλθαν από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, για να κλείσει με... θεαματικό τρόπο την κυβίστηση και την επιστροφή προς την κομματική νομιμότητα, ο ίδιος υποστήριξε πως όσα δήλωσε για το θέμα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ότι αγωνιζόμαστε για μια ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, τον καλύπτουν απόλυτα κι ότι μίλησε ιδιαιτέρως και με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι αγωνιζόμαστε για ισχυρή δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με καλύπτει αυτό εμένα, το τι θα γίνει θα το δούμε...», δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν τελικά θα ψηφίσει το σχέδιο πώλησης ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, όποτε κι αν έρθει αυτό στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Το ερώτημα δεν είναι μόνο ατομικό για το αν θα ψηφίσω. Εχω γαλουχηθεί εντελώς στην λογική των συλλογικών αποφάσεων, δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο, είμαστε το πιο δημοκρατικό κόμμα, το έχουμε κατακτήσει αυτό».

«Έχουμε ανεπιστρεπτί αφήσει πίσω μας της δεκαετία του 70’ και του 80’ δεν πιστεύω ότι μπορεί σήμερα να σταθεί μονοπωλιακά η ΔΕΗ. Δεν είμαι κατά του κρατικού μονοπωλίου, αλλά λέμε “όχι” σε μια βίαιη έφοδο στην περιουσία της ΔΕΗ που είναι δημόσια. Να αφήσουμε κάθε πράγμα να εξελίχθη με φυσιολογικό τρόπο - κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι το 66% έπρεπε να περάσει σε ιδιώτες, αλλά αυτό δεν ήταν άνοιγμα, το δίκτυο λέγαμε ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο, πείσαμε τους θεσμούς και οι Κινέζοι (State Grid) αγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 376 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πιο πετυχημένη μερική ιδιωτικοποίηση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τη ΔΕΗ

Σχετικές ειδήσεις