Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Μήλος: Τόσες πολλές παραλίες, τόσος λίγος χρόνος (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Mήλος σημαίνει παραλίες. Τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων σας περιμένει για να εξερευνήσετε τις παραλίες του και να ευχαριστηθείτε ήλιο και θάλασσα.

Ο μεγάλος αριθμός παραλιών εξασφαλίζει πως ακόμα και αν πάτε φουλ σεζόν στη Μήλο θα βρείτε μια παραλία για να ξαπλώσετε μόνοι σας. Αυτό είναι κίνητρο. Η παραλία Σαρακήνικο με τα άσπρα βράχια και το βαθύ μπλε της θάλασσας είναι μοναδική αλλά επειδή ακριβώς είναι τέτοια έχει πάντα πάρα πολύ κόσμο.

Στο νησί υπάρχουν παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και κόλποι με βότσαλα που περικυκλώνονται από πέτρες, λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Ξεχωριστά χρώματα και βάθη θα βρείτε και στη θάλασσά της, ενώ επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες.

Το οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση και ακόμα και οι χωματόδρομοι είναι βατοί με συμβατικό αυτοκίνητο. Κάποιοι από τους τελευταίους οδηγούν σε πραγματικά απομονωμένες και ερημικές παραλίες.

Στα Πολλώνια, το δεύτερο λιμάνι της Μήλου μπορείτε να βρείτε καράβι για μια βόλτα στην Κίμωλο ή πολύ απλά να μείνετε εκεί, για περισσότερη ησυχία σε σχέση με τους άλλους οικισμούς του νησιού. Στην Πλάκα, τη Χώρα ουσιαστικά της Μήλου υπάρχει πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη της Μηλέικης κουζίνας είναι τα «πιταράκια»- με γέμιση από πιπεράτο ξερό τυρί ή μυζήθρα με δυόσμο-, η μυρωδάτη «καρπουζόπιτα»- παραδοσιακή γλυκιά πίτα από καρπούζι- και φυσικά το «γλυκό κουφέτο» που παρασκευάζεται από ψίχα γλυκού κολοκυθιού με μέλι και αμύγδαλα.