ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ιθάκη: Ο Μύθος σε καλεί (photos)

Ιθάκη: Ο Μύθος σε καλεί (photos)

Η Ιθάκη σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου παραμένει χαμηλών τόνων και δίχως βαριά τουριστική ανάπτυξη. Εκεί έγκειται και η ομορφιά της. Οι ελαιώνες, οι παραλίες με τα βότσαλα και η πρωτεύουσά της είναι μερικοί καλοί λόγοι για να βγάλετε εισιτήρια για την Ιθάκη.

Αγαπημένος προορισμός των ιστιοπλόων, η Ιθάκη αποτελείται από δύο χερσονήσους που ενώνονονται με μια λωρίδα γης. Παραδοσιακοί οικισμοί ξεφυτρώνουν μέσα στο πράσινο ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που γυρνάνε το νησί είτε πεζοπορώντας είτε με ποδήλατο.
Αν είστε οπαδοί της άμμου, η Ιθάκη θα σας απογοητεύσει. Οι περισσότερες παραλίες είναι με βότσαλο και διαθέτουν φυσική σκιά, αφού το πράσινο φθάνει σχεδόν ως τη θάλασσα. Οι πιο φημισμένες παραλίες είναι αυτές της Δεξιάς, του Σκίνου και στο Φιλιατρό.
Οι τυχεροί θα πετύχετε κάποιο τοπικό πανηγύρι όπου εκτός από νησιώτικα θα δείτε τους ντόπιους να χορεύουν βαλς και τανγκό. Στις 6 Αυγούστου έχει διήμερο πανηγύρι στο Σταυρό, το Δεκαπενταύγουστο στην Ανωγή και στον Πλατρειθιά και στις 30 Αυγούστου στις Φρίκες.
Από την παραδοσιακή κουζίνα, δοκιμάστε το κρέας στην τσερέπα, το σαβόρο, μαρίδες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο που συνοδεύονται από σταφίδες, και το γλυκό ροβανί από ρύζι και μέλι.

Σχετικές ειδήσεις