Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Παρουσία Καμμένου η τελετή υποδοχής πλοίων του κινέζικου στόλου

Παρουσία Καμμένου η τελετή υποδοχής πλοίων του κινέζικου στόλου

Στην τελετή υποδοχής πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά παρευρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ).

Στην εκδήλωση τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, το Πολεμικό Ναυτικό για τις επιχειρήσεις εκκένωσης, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν και Κινέζοι υπήκοοι από εμπόλεμες περιοχές (Λιβύη, Αλβανία).

Τσίπρας: Θα ενδυναμώσουμε τις οικονομικές σχέσεις με την Κίνα

Στους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Κίνα στην οικονομία και τον πολιτισμό αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του.

Στην έναρξη της ομιλία του ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε πρόοδο και ευημερία στον κινεζικό λαό, μιλώντας μάλιστα και στα κινεζικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. «Συνεργασία στη θάλασσα που ενώνει τους δύο πολιτισμούς εδώ και χιλιετίες, αλλά και στη ναυτιλία και στις εμπορικές σχέσεις όπου υπάρχουν στενοί δεσμοί.

Σχετικές ειδήσεις