ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Η Toyota επιστρέφει (και επίσημα) στα ράλλυ

WRC: Η Toyota επιστρέφει (και επίσημα) στα ράλλυ

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι το 2017 επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) με το Yaris WRC.

Σε συνέντευξη τύπου στο Τόκιο, ο πρόεδρος της «Toyota Motor Corporation», Akio Toyoda, έκανε τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία παρουσιάστηκε και το αυτοκίνητο.

Το Yaris WRC έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας στην Κολωνία. Έχει ήδη ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα δοκιμών στην Ευρώπη, τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα.

Ο Γάλλος Eric Camilli επελέγη ως το πρώτο μέλος του προγράμματος εξέλιξης νεαρών οδηγών της εταιρίας. Ο 27χρονος θα εκτελέσει το πρόγραμμα δοκιμών μαζί με τον Stéphane Sarrazin, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τον οκτώ φορές πρωταθλητή Φινλανδίας, Sebastian Lindholm.

Ο Toyoda δήλωσε ότι η επίσκεψή του στο Ράλλυ Φινλανδίας της περυσινής σεζόν τον εντυπωσίασε και του έδωσε την ιδέα της επιστροφής στο WRC. «Κατά τον χρόνο που πέρασα εκεί, πολλοί φίλαθλοι των αγώνων ράλλυ με ρώτησαν πότε η Toyota θα επέστρεφε στο WRC. Ο κόσμος μιλούσε για την ιστορία της κι εγώ γέμισα με έκπληξη και ευγνωμοσύνη που τόσος πολύς κόσμος θυμόταν. Η τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε ήταν το 1999. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι δεν ανακοινώνουμε μια επιστροφή, αλλά ίσως μια εκκίνηση. Πρέπει να αρχίσουμε ξανά από το μηδέν και να προετοιμάσουμε προσεκτικά τόσο την ομάδα όσο και τα αυτοκίνητα».

Η Toyota κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και τρεις τίτλους κατασκευαστών στη δεκαετία του ΄90 με οδηγούς όπως οι Carlos Sainz, Juha Kankkunen και Didier Auriol.

Σχετικές ειδήσεις