ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Κάμερες στα μονοθέσια για την έρευνα των ατυχημάτων

F1: Κάμερες στα μονοθέσια για την έρευνα των ατυχημάτων

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου πρόκειται να τοποθετήσει κάμερες υψηλών προδιαγραφών στα μονοθέσια από το 2016 σκοπός τους, η συλλογή δεδομένων και εικόνων για τα αίτια ατυχημάτων.

Η FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) στην προσπάθειά της να ερευνήσει το ατύχημα του Fernando Alonso στις δοκιμές προετοιμασίας για την F1 στη Βαρκελώνη ήρθε αντιμέτωπη με ένα μεγάλο πρόβλημα: Δεν υπήρχε κάποιο βίντεο καλής ποιότητας που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έρευνα.

Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) δεν ήταν διαφωτιστικά και δεν βοήθησαν πολύ. Η νέα πρόταση, η οποία υποστηρίχθηκε από τις ομάδες ήταν να τοποθετηθούν κάμερες υψηλών προδιαγραφών επάνω στα μονοθέσια ώστε να βοηθήσουν στην έρευνα των ατυχημάτων.

Αυτή η προσθήκη θα γίνει από το 2016 και πρόκειται να πάρει έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που συνεδριάζει στις 20 Μαρτίου. Η FIA θέλει επίσης να τοποθετήσει αισθητήρα μέτρησης των δυνάμεων g στο κράνος των οδηγών ώστε να μπορούν να πάρουν δεδομένα και από εκεί όσο αφορά τις δυνάμεις που δέχονται οι οδηγοί κατά τις προσκρούσεις τους με σταθερά ή κινούμενα εμπόδια.

Σχετικές ειδήσεις