ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: O Fernando Alonso χάνει το πρώτο Grand Prix στην Αυστραλία

F1: O Fernando Alonso χάνει το πρώτο Grand Prix στην Αυστραλία

Μετά από ιατρική ενημέρωση και ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η McLaren, ο Fernado Alonso δεν θα συμμετάσχει στο Gran Prix της Αυστραλίας.

Αφού πραγματοποίησε μια σειρά εξαντλητικών δοκιμών σε προσομοιωτή οδήγησης αλλά και εξετάσεων (μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 2/3) με τους γιατρούς της McLaren-Honda ο Fernando Alonso, δεν θα οδηγήσει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Το περίεργο είναι πως οι γιατροί βρήκαν τον Ισπανό Υγιέστατο. Δεν βρήκαν τραύματα, ή ενδείξεις τραυματισμού, συμπτώματα παθήσεων που να προήλθαν από το ατύχημα, νευρολογικά ή καρδιακά περιστατικά.

Ωστόσο, οι γιατροί του 33χρονου οδηγού του συνέστησαν να μην υποβάλει τον εαυτό του σε συνθήκες οι οποίες θα μπορούσαν να επαναλάβουν μία νέα διάσειση. Προς το παρόν θα πρέπει να επιδιώξει να περιορίσει όσο είναι δυνατό παράγοντες περιβαλλοντικών κινδύνων, που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσει σε επανάληψη διατήρηση ή νέα διάσειση τόσο σύντομα μετά την προηγούμενη. Σύμφωνα με τους γιατρούς της ομάδας αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία για τη θεραπεία των αθλητών μετά από διάσειση και όχι κάποια ιδιαίτερη αγωγή για τον Ισπανό.

«Ο Fernando έχει κατανοήσει και αποδεχτεί αυτή τη συμβουλή, και ως εκ τούτου τα δύο αυτοκίνητα της McLaren-Honda θα οδηγήσουν οι οι Jenson Button και Kevin Magnussen» αναφέρει η ανακοίνωση.

Γιατροί του Fernando αναγνωρίζουν ότι αισθάνεται εντελώς καλά, ότι ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να αγωνιστεί και ότι νοιώθει άνετα, που ξεκίνησε τη σωματική άσκηση, με στόχο την προετοιμασία για την επιστροφή στο αυτοκίνητό του. Τώρα ο επόμενος στόχος του Alonso είναι το Grand Prix στη Μαλαισίας στις 27, 28 και 29 Μαΐου .


Οι γιατροί του επανέλαβαν ότι ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν υπέστη καμία απολύτως βλάβη κατά το ατύχημα δοκιμών στις 22 Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις