ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 : Το νέο συμβόλαιο του Hamilton

F1 : Το νέο συμβόλαιο του Hamilton

Τις επόμενες ημέρες ο Lewis Hamilton αναμένετε να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Mercedes.

Ο 30χρονος Βρετανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποκάλυψε ότι ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για να επεκταθεί το συμβόλαιο του για δύο επιπλέον χρόνια.

«Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει. Κατά 99,6% είναι τελειωμένο. Δεν μένει κάτι άλλο να διαπραγματευτούμε, απλά είναι κάποια νομικά ζητήματα και αυτά πρόκειται να διευθετηθούν», τόνισε σχετικά ο Hamilton.

Η Mercedes κυριάρχησε στην περασμένη σεζόν της F1, καθώς τα μονοθέσια της πήραν 16 νίκες σε 19 αγώνες, με τον Hamilton να επικρατεί 11 φορές και να στέφεται πρωταθλητής και τον Nico Rosberg σε άλλα πέντε Grand Prix. Τη φετινή σεζόν ο Βρετανός νίκησε στο πρώτο Grand Prix της Αυστραλίας, ενώ στο δεύτερο της Μαλαισίας τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον S.Vettel.


Σύμφωνα με τoν Andrew Benson του BBC, ο Hamilton θα υπογράψει με αποδοχές περίπου στα 28 εκατ. ευρώ το χρόνο, που μπορούν να ανέλθουν με τα μπόνους στα 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα των συμβολαίων των Vettel με τη Ferrari και Fernando Alonso με τη McLaren.

Η νέα συμφωνία, είναι η πρώτη που κλείνει μόνος του ο Hamilton, από τότε που άφησε το 19 agency του Simon Fuller. Τα περισσότερα συμβόλαια των οδηγών, είναι για τρία χρόνια ή δύο συν ένα. Η ως τώρα συμφωνία του Hamilton ήταν τρία χρόνια, ενώ η Mercedes έχει δεσμευτεί να μείνει στην F1 μέχρι το τέλος του 2020. Έτσι ακόμη και αν ο Βρετανός κλείσει τριετές συμβόλαιο θα μείνει στη Γερμανική ομάδα ως το τέλος του 2018.

Στα 30 χρόνια του ο Hamilton θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ένα ακόμη καλό συμβόλαιο κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην F1, ενώ δεν χάνει και το σχέδιό του να μετακινηθεί στη Ferrari σε ηλικία 33 ετών. Η ομάδα του Maranello παρακολουθεί τον Άγγλο αλλά για να κάνει μία συμφωνία μαζί του πρέπει να δει τις επιδόσεις του στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η παραμονή στη Mercedes ήταν η προφανής επιλογή, δεδομένου ότι έχει το καλύτερο αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή. Οι δύο πλευρές είχαν κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις την περασμένη σεζόν.

Μέχρι τότε απολαύστε τον Lewis Hamilton με τον James Corden να προσπαθεί να του κάνει ερωτήσεις μέσα σε μία Mercedes-AMG SL63, στην πίστα του Rockingham.

Σχετικές ειδήσεις