ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Grand Prix Ιαπωνίας: Τραυματίστηκε ο Marquez (photos)

MotoGP Grand Prix Ιαπωνίας: Τραυματίστηκε ο Marquez (photos)

Η σεζόν του 2015 δεν είναι εύκολη για τον Marc Marquez, πέντε πτώσεις, και ένα ατύχημα με ποδήλατο όπου έσπασε το χέρι του έδωσαν τέλος στις ελπίδες του για ένα τρίτο τίτλο στα MotoGP.

Πριν από το ιαπωνικό Grand Prix ο Marquez έπεσε κάνοντας προπόνηση με mountain bike. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπασμένο πέμπτο μετακάρπιο του αριστερού χεριού του. Ο Ισπανός μπήκε αμέσως για χειρουργική επέμβαση, από την οποία θα αποθεραπευτεί πριν τον αγώνα στο Twin Ring Motegi. Εκεί θα προσπαθήσει να τελειώσει τη σεζόν του 2015 χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο του.

Η ατυχία σταμάτησε την ταχύτητα και το ταλέντο του Marc Marquez για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015. Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι τον θεωρούσαν φαβορί για το... στέμμα έχοντας ήδη κερδίσει δύο συνεχόμενους τίτλους. Όμως πέντε πτώσεις, πολλαπλά τραύματα και η δυσκολία προσαρμογής του στη Honda του 2015 τον ανάγκασαν να έχει μία από τις πιο δύσκολες σεζόν μέχρι σήμερα.

Ένα λάθος στην πρώτη στροφή στο Κατάρ τον ανάγκασε να τερματίσει στην πέμπτη θέση σε ένα δύσκολο αγώνα. Ακολούθησε μια νίκη στο Ώστιν, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στην Αμερικανική πίστα. Το Grand Prix στην Αργεντινή ξεκίνησε καλά για τον Marquez (από την pole position) αλλά κατέληξε σε καταστροφή καθώς συγκρούστηκε με τον Valentino Rossi. Αυτή ήταν η πρώτη του εγκατάλειψη της σεζόν του 2015.

Η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ευρώπη έφερε ένα ακόμη δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Marquez. Μία πτώση στην αμμοπαγίδα στη Χερέθ, και ο Marquez υπέστη κάταγμα στο αριστερό του δάκτυλο.

Στη Γαλλία, όπως το Κατάρ, ο Marquez έκανε ένα λάθος στο ξεκίνημα έπεσε στην έβδομη θέση και τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Με μόλις δύο podium στους πρώτους πέντε αγώνες, η χρονιά του 2015 ήταν το χειρότερο ξεκίνημα για τον Marquez από την πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία το 2013.

Στη Γαλλία ξεκίνησαν τα προβλήματα προσαρμογής του με την μοτοσυκλέτα του 2015 αλλά η ομάδα με διάφορες λύσεις τον βοήθησε να συνεχίσει. Μέχρι τότε ο Marquez είχε μια διπλή εγκατάλειψη στο Μουτζέλο και στη Βαρκελώνη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να τερματίσει σε δύο συνεχόμενους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία.

Η Γερμανία και η Ινδιανάπολη ήταν καλές στιγμές καθώς ο αναβάτης της Repsol Honda πήρε back-to-back νίκες, αλλά μόλις δύο διοργανώσεις αργότερα στο Βρετανικό Grand Prix ο Marquez θα πέσει και πάλι.

Στην Αραγονία ο Πρωταθλητής του 2014 έπεσε για πέμπτη φορά. Με πέντε ατυχήματα σε 14 αγώνες, το 2015, έγινε η χειρότερη σεζόν για τον Ισπανό από την είσοδό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2008.

Σχετικές ειδήσεις