ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda: Τι θα δούμε στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη

Honda: Τι θα δούμε στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη

Το Civic Type-R και το NSX θα ανοίξουν τον κύκλο των παρουσιάσεων της Honda στην 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015.

Η Honda θα πραγματοποιήσει παγκόσμια παρουσίαση του Civic Type-R και Πανευρωπαϊκή του NSX. Παράλληλα θα υπάρχουν οι εκδόσεις παραγωγής των νέων Jazz και HR-V και, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το όχημα κυψελών καυσίμου FCV Concept. Τέλος στη Γενεύη θα βρίσκεται και το μονοθέσιο 2015 McLaren-Honda F1 πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.

Σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τη Honda στην Ευρώπη, όλα τα μοντέλα της εταιρείας θα είναι νέα ή ανανεωμένα το 2015, ενώ πολλά παρουσιάζονται σε εκδόσεις παραγωγής για πρώτη φορά στο 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο. Μοντέλα υψηλών επιδόσεων για το δρόμο και την πίστα, οικογενειακά αυτοκίνητα και ένα πρωτότυπο κυψελών καυσίμου θα δώσουν το παρών στο περίπτερο της Honda.

Η επιστροφή δύο θρύλων

Στη Γενεύη θα εορταστεί η παγκόσμια πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής του Honda Civic Type R. "Αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο" θα είναι το πιο extreme Type R που έχει κατασκευαστεί ποτέ με συναρπαστικές επιδόσεις και δυναμική συμπεριφορά που θέτουν νέα πρότυπα στην κατηγορία. Νέος 2.0lt. VTEC Turbo της Honda – σε παγκόσμια πρωτιά - δυναμικό λειτουργικό στυλ και καινοτόμες, νέες τεχνολογίες πλαισίου συνδυάζονται για να προσφέρουν μία άκρως απολαυστική οδηγική εμπειρία. Έχοντας πρόσφατα γιορτάσει την παγκόσμια παρουσία του στο Ντιτρόιτ, το πολυαναμενόμενο Honda NSX παραγωγής θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη, στην Ελβετία, είκοσι πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου. Το υβριδικό υπεραυτοκίνητο δημιουργήθηκε ειδικά για να προσφέρει μία "νέα σπορ εμπειρία" αμφισβητώντας τις συμβατικές απόψεις στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων.

Νέα HR-V και Jazz


Οι εκδόσεις παραγωγής των νέων HR-V και Jazz της Honda θα παρουσιαστούν πριν από το λανσάρισμα που θα ακολουθήσει αργότερα. Το νέο HR-V "παντρεύει" το στυλ ενός coupe με τη στιβαρότητα, ευρυχωρία και χρηστικότητα ενός SUV στο σπορ και ευέλικτο σχήμα ενός crossover κατηγορίας Β. Επανεμφανιζόμενο στην κατηγορία στην οποία η Honda υπήρξε πρωτοπόρος με το πρώτο HR-V το 1998, το νέο μοντέλο του 2015 προσφέρει εντυπωσιακό εξωτερικό στυλ, απολαυστική οδηγική συμπεριφορά, κορυφαία οικονομία καυσίμου και απαράμιλλη ευρυχωρία εσωτερικού. Με προηγμένη, νέα εμφάνιση και αναβαθμισμένο εσωτερικό, η τρίτη γενιά Jazz θα πραγματοποιήσει και αυτή επίσημη παρουσίαση στη Γενεύη. Το μοντέλο έχει ανασχεδιαστεί εξ αρχής, συνεχίζοντας την φήμη των προκατόχων του και φέροντας νέο βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων.

Προσβλέποντας στο μέλλον

Το Honda FCV Concept αποτυπώνει τη σχεδιαστική εξέλιξη εξωτερικού και εσωτερικού της επόμενης γενιάς του οχήματος κυψελών καυσίμου μηδενικών ρύπων της Honda. Το FCV Concept στοχεύει σε σημαντικές βελτιώσεις στις εξωτερικές διαστάσεις, στην ευρυχωρία, στη μείωση κόστους και στις επιδόσεις σε καθημερινές συνθήκες, μαζί με μία αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 μίλια με χρόνο ανεφοδιασμού τρία έως πέντε λεπτά.

Η θρυλική συνεργασία McLaren-Honda ξανά στο προσκήνιο

Το αγωνιστικό μονοθέσιο 2015 McLaren-Honda Formula 1 θα εκτίθεται επίσης στη Γενεύη πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 15 Μαρτίου. Η νέα συνεργασία στοχεύει να συνεχίσει την κληρονομιά του πρώτου μονοθεσίου που κέρδισε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών μέσα σε τέσσερα χρόνια, μεταξύ 1988 και 1991.

Σχετικές ειδήσεις