ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Πρεμιέρα για το νέο ADAM ROCKS S

Opel: Πρεμιέρα για το νέο ADAM ROCKS S

Το σπορ mini-crossover κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση AutoRAI στο Άμστερνταμ. Ισχυρό, με 150 ίππους και σπορ πλαίσιο. Γρήγορο, με επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα, με στυλ νέα άποψη, νέα χρώματα και σχέδια.

Τολμηρό και sportive, το νέο Opel ADAM ROCKS S ετοιμάζεται να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Άμστερνταμ (AutoRAI, 17 – 26 Απριλίου). Με στιβαρή, αρρενωπή εμφάνιση, υφασμάτινη οροφή Canvas Top και ισχυρό κινητήρα 1.4 turbo ECOTEC,το ADAM ROCKS S μήκους 3.75 απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν να συνδυάσουν δυναμική οδήγηση εκτός πόλης με δίψα για περιπέτεια, αίσθηση ανοιχτού αυτοκινήτου και στυλ.

Ο ισχυρός βενζινοκινητήρας 150 ίππων ECOTEC με Start/Stop καταναλώνει μόλις 5,9 lit / 100 km στο μικτό κύκλο, που αντιστοιχεί με εκπομπές CO2 139 g/km. Συνδυάζεται με ένα 6άρι κιβώτιο κοντής κλιμάκωσης. Οι επιταχύνσεις είναι οι αναμενόμενες από ένα μικρό, σπορ αυτοκίνητο – 0 - 100 km/h σε 8,5 δευτ. – αλλά το ADAM ROCKS S εντυπωσιάζει κυρίως με την ελαστικότητά του, ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 210 χλμ/ ώρα.

Επομένως, το ADAM ROCKS S έχει όλα τα προσόντα για γρήγορες και σπορ αποδράσεις. Επιπλέον, το ειδικά ρυθμισμένο σπορ πλαίσιο, χαμηλωμένο κατά 15mm συγκριτικά με του ADAM ROCKS, και ένα άμεσο, σπορ σύστημα διεύθυνσης αυξάνουν την οδηγική απόλαυση κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές. Το αποτελεσματικό σύστημα φρένων και ένα σύστημα ESP που μπορεί να απενεργοποιηθεί, επιτρέπουν στους φιλόδοξους οδηγούς να πιέσουν τον 'rock & roll' αθλητή στα όριά του.

Εξατομικευμένη σχεδίαση με σπορ πινελιές

Το ADAM ROCKS S συνδυάζει μία στιβαρή, εξατομικευμένη εμφάνιση με την απόλαυση της ανοιχτής οδήγησης. Η στάνταρ υφασμάτινη οροφή Canvas Top παρέχει άμεση πρόσβαση στον έξω κόσμο. Λειτουργεί ηλεκτρικά μέσω ενός μπουτόν τοποθετημένου στο εμπρός τμήμα της επένδυσης οροφής και αναδιπλώνεται.

Το ADAM ROCKS S προσφέρει άριστο κράτημα, με φαρδιά εμπρός και πίσω μετατρόχια (1.472 και 1.464 mm αντίστοιχα) που αναδεικνύουν το δυναμικό στυλ του. Ο ειδικός σπορ εξοπλισμός του περιλαμβάνει εκτεταμένο κόψιμο πίσω προφυλακτήρα για την εντυπωσιακή απόληξη εξαγωγής και μοναδική αεροτομή οροφής.

Κάθε πελάτης μπορεί να διαμορφώνει το ADAM ROCKS S του σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο, καθώς προσφέρονται συνολικά έντεκα αποχρώσεις αμαξώματος που συνδυάζονται με πέντε αποχρώσεις οροφής, ανάμεσά τους η νέα, ζωηρή 'Red 'n' Roll' που διατίθεται αποκλειστικά για τα μοντέλα S της οικογένειας ADAM. Προαιρετικά, το χρωματικό θέμα 'Red ʼn' Roll' μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο και στο σπορ εσωτερικό ενώ προσθέτει μια ξεχωριστή νότα στο προαιρετικό δερμάτινο πακέτο με θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι.

Σύγχρονες τεχνολογίες Opel και εξαιρετική συνδεσιμότητα

Το παρκάρισμα στην πόλη είναι εύκολη υπόθεση όταν το ADAM ROCKS εφοδιάζεται με το προαιρετικό σύστημα Advanced Park Assist. Σε ταχύτητες κάτω από 30 km/h, το σύστημα αναγνωρίζει κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Το Advanced Park Assist συνοδεύεται πάντα από τη λειτουργία προειδοποίησης πλαϊνού τυφλού σημείου - Side Blind Spot Alert. Αυτή χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων που προειδοποιούν τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση κατά την αλλαγή λωρίδων. Το Side Blind Spot Alert λειτουργεί με ταχύτητες από 11 km/h μέχρι 140 χλμ.

Ακόμα και ο πιο δυναμικός οδηγός δεν θα χρειαστεί να στερηθεί την επικοινωνία και ενημέρωσή του ενώ βρίσκεται στο ADAM ROCKS S χάρη στο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel που φέρνει τον κόσμο των smartphones, με λειτουργικό Android και Apple iOS, μέσα στην καμπίνα.

Σχετικές ειδήσεις