ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: Concept M4 GTS (photos)

BMW Group: Concept M4 GTS (photos)

Ένα χρόνο αφ’ ότου λανσαρίστηκε η BMW M4 Coupe, ηBMW M GmbH παρουσίασε ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων για χρήση στο δρόμο αλλά κυρίως στην πίστα: πρόκειται για την BMW Concept M4 GTS.

Με την κίνηση αυτή η BMW M GmbH επιστρέφει για μία ακόμα φορά στις ρίζες της. Το παρακλάδι της BMW, που ιδρύθηκε το 1972 ως BMW Motorsport GmbH, όχι μόνο προκάλεσε αίσθηση με τη θρυλική αγωνιστική BMW M1, αλλά δημιούργησε και τον πρώτο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1 λειτουργώντας και σαν κινητήριος δύναμη πίσω από το παγκοσμίως πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού – την Group A BMW M3.

Έτσι, η νέα BMW Concept M4 GTS συνεχίζει την παράδοση ειδικών εκδόσεων BMW M3 που έχουν ήδη θριαμβεύσει με τη μορφή των BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003), BMW M3 GTS (2010) και BMW M3 CRT (2011). Τεχνολογία εξελιγμένη σε αγωνιστικό περιβάλλον, αυξημένη ισχύς, δέσμευση στη σχεδίαση ελαφρού βάρους και περιορισμένος αριθμός παραγωγής έχουν διασφαλίσει ασυναγώνιστες επιδόσεις σε συνδυασμό με μία έντονα συναισθηματική και αποκλειστική οδηγική εμπειρία γι’ αυτά τα κορυφαία μοντέλα του είδους τους.

«Ενώ η BMW M4 Coupe συνδυάζει τέλεια ένα αγωνιστικό DNA και απεριόριστη καθημερινή χρηστικότητα, η BMW Concept M4 GTS αντιπροσωπεύει μία αποκλειστική ειδική έκδοση με ισχυρή συναισθηματική απήχηση που δίνει έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής και εστιάζει το ενδιαφέρον της στην αγωνιστική πίστα», εξηγεί ο κ. Frank van Meel, Πρόεδρος Δ. Σ. της BMW M GmbH. «Παρά τις εξαιρετικές της ικανότητες στην πίστα, πληροί όλες τις προδιαγραφές για χρήση στο δρόμο. Μιλάμε για μία αγωνιστική τεχνολογία δρόμου με την πραγματική έννοια του όρου».

Η BMW Concept M4 GTS έχει να επιδείξει νέες τεχνολογίες οι οποίες μελλοντικά θα κάνουν ντεμπούτο σε ένα νέο μοντέλο μαζικής παραγωγής. Η BMW Concept M4 GTS διαθέτει το καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού το οποίο έχει ήδη προσφέρει σημαντική αύξηση ισχύος και ροπής στη BMW M4 που κάνει χρέη Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο MotoGP. Επιπλέον, η BMW Concept M4 GTS έχει πίσω φώτα τεχνολογίας OLED (οργανικών φωτοδιόδων) που διαμορφώνει μία εντελώς νέα εμφάνιση στο σκοτάδι.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Concept M4 GTS πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2015 πλαισιωμένη από κορυφαία κλασικά αυτοκίνητα που έδωσαν το παρών στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις