ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Fiat: Το 124 Spider επιστρέφει

Fiat: Το 124 Spider επιστρέφει

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει το μοναδικό ιταλικό στυλ και εξελίσσει την οδηγική εμπειρία.

Το νέο Fiat 124 Spider αναβιώνει το ιστορικό όνομα, φέρνοντας το κλασικό ιταλικό του στυλ και τις μοναδικές επιδόσεις του στη σύγχρονη γενιά των οδηγών.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στο πρωτότυπο 124 Spider, σχεδόν 50 χρόνια μετά από την πρώτη του κυκλοφορία, το νέο Fiat 124 Spider προσφέρει την απόλυτη ιταλική roadster εμπειρία, συνδυάζοντας τεχνολογία, ασφάλεια και απαράμιλλο ιταλικό στυλ. Παράλληλα, προσφέρει μια μοναδικά δυναμική συμπεριφορά, αποτέλεσμα του εξαιρετικά λεπτομερούς μηχανολογικού σχεδιασμού.

Στην Ευρώπη, το νέο Fiat 124 Spider θα είναι διαθέσιμο με τον τεσσάρων κυλίνδρων turbo MultiAir 1.4 lt κινητήρα, ο οποίος για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε όχημα με πίσω κίνηση. Ο κινητήρας αποδίδει 140 ίππους, ενώ διατίθεται σε 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Το σύστημα αναρτήσεων του 124 Spider χρησιμοποιεί μια διάταξη με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ειδικά σχεδιασμένη για μεγαλύτερη σταθερότητα στις στροφές ή στο φρενάρισμα. Το τιμόνι είναι ελαφρύ και ανταποκρίνεται εύκολα, χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση. Στο σύνολό τους, η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, το ελαφρύ αμάξωμα, η ισοβαρής κατανομή του όγκου και ο turbo κινητήρας συνδυάζονται αρμονικά για να παρέχουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Παράλληλα, η μόνωση της καμπίνας από τους εξωτερικούς θορύβους και τους κραδασμούς βελτιστοποιούν περαιτέρω την οδήγηση. Σε ό,τι αφορά την open-air οδήγηση, η οροφή soft-top του Fiat 124 Spider μετακινείται εύκολα και με ελάχιστη προσπάθεια.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο διατίθεται με ενισχυμένα στοιχεία ασφάλειας και προστασίας, περιλαμβανομένης της κίνησης των προβολέων και της κάμερας οπισθοπορείας. Το συμπαγές του αμάξωμα συνδυάζει την σταθερότητα με το χαμηλό βάρος. Επιπλέον, το Fiat 124 Spider περιλαμβάνει ένα εύρος από τεχνολογικά χαρακτηριστικά που επαυξάνουν την άνεση, όπως την 7 ιντσών multimedia οθόνη, Bluetooth λειτουργία, θερμαινόμενα καθίσματα κ.ά.

Το ηχοσύστημα Bose, με εννέα ηχεία, προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας, ακόμα και με την οροφή κατεβασμένη.

Σχεδιασμένο στο Centro Stile στο Τορίνο, το νέο Fiat 124 Spider «δανείζεται» στοιχεία από το πρωτότυπο 1966 Spider, το οποίο ευρέως θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα Fiat όλων των εποχών, για να τα εξελίξει στο σήμερα. Το εσωτερικό του, σχεδιασμένο με έμφαση στην ποιότητα και την εργονομία, ενισχύει την οδηγική απόλαυση.

Το νέο Fiat 124 Spider θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Spider και Luxury και σε 8 χρώματα. Στο πλαίσιο της επιστροφής του κλασικού ονόματος, 124 οχήματα θα δημιουργηθούν ως «επετειακή έκδοση», με το κάθε ένα από αυτά να έχει αναμνηστική σήμανση και να διατίθεται σε χρώμα «Rosso Passione» (κεντρική φωτογραφία) με μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Το νέο Fiat 124 Spider αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2016.

Σχετικές ειδήσεις