ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Pirelli: Κατέκτησε το Gold Trophy Award

Pirelli: Κατέκτησε το Gold Trophy Award

Η ετήσια αναφορά Pirelli 2013 με θέμα «Spinning the wheel», όπου δέκα διεθνή ταλέντα ανέλαβαν να αποτυπώσουν εκ νέου τον τροχό μέσα από τις αντίστοιχες ειδικότητές τους, κέρδισε δύο βραβεία σχεδίασης και γραφιστικής.

H Ετήσια Αναφορά Pirelli κέρδισε την περίοπτη διάκριση Gold Trophy Award που απονέμεται από τα Διεθνή Βραβεία Σχεδίασης - International Design Awards (IDA) και το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Ετήσια Αναφορά που πρόσφατα δόθηκε από την επιτροπή Ευρωπαϊκών Βραβείων Σχεδίασης στην Κωνσταντινούπολη.

Με γραφικά που εξέλιξε σε συνεργασία με το γραφείο Cacao Design, η ετήσια αναφορά 2013 ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, κάτι που επιβεβαιώνει την υπεροχή της Pirelli τους τομείς σχεδίασης και επικοινωνίας. Ήδη το 2012, η Pirelli είχε βραβευτεί με το Πιστοποιητικό Τυπογραφικής Αριστείας για τις καινοτόμες τυπογραφικές λύσεις της.

Ειδικότερα, στην περίπτωση των Διεθνών Βραβείων Σχεδίασης (International Design Awards), η κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα στο χώρο της παγκόσμιας σχεδίασης έδωσε το Gold Trophy Award στην ετήσια αναφορά Pirelli 2013 η οποία ξεχώρισε από 1.000 συμμετοχές από 52 χώρες, αναγνωρίζοντας την ποιοτική, δημιουργική, λειτουργική και πρωτοποριακή της σχεδίαση.

Η κριτική επιτροπή που Ευρωπαϊκού Βραβείου Σχεδίασης (European Design Award) – με μέλη συντάκτες από τις πιο διάσημες Ευρωπαϊκές εκδόσεις στο χώρο του ντιζάιν –τίμησε με τη σειρά της την ετήσια αναφορά Pirelli 2013 με το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ετήσιων Αναφορών, επιλέγοντας μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές από 21 χώρες.

Τα δύο βραβεία επιβεβαιώνουν την καινοτόμο δύναμη της Pirelli η οποία ανέκαθεν χαρακτηρίζει όχι μόνο τα προϊόντα της αλλά και τις μεθόδους επικοινωνίας. Η ετήσια αναφορά 2013, προϊόν συνεργασίας με την Cacao Design, συνδυάζει περίτεχνα και πρωτότυπα γραφικά και παρουσιάζεται κατακόρυφα αλλά υπό κλίση 45 μοιρών, ‘ζυγιασμένη’ στην κάτω δεξιά γωνία – μια άσκηση ισορροπίας που επιτεύχθηκε χάρη στην κατανομή στους τρεις τόμους και στις θήκες τους.

Η πρόσφατη Ετήσια Αναφορά 2014 της Pirelli είναι επίσης προϊόν συνεργασίας με την Cacao Design. Αυτή τη φορά τρεις νεαροί, διεθνούς φήμης καλλιτέχνες του δρόμου κλήθηκαν να ‘δουν’ τον τροχό μέσα από μία άλλη οπτική διάσταση: Oι εικόνες από τα έργα τους περιλαμβάνονται στην ετήσια αναφορά που φέτος τοποθετεί και τα τρία στοιχεία της αναφοράς (Οικονομική Αναφορά, Διοικητική Αναφορά, Αναφορά Βιωσιμότητας) σε έναν τόμο, μαζί με το προφίλ της εταιρίας Pirelli και περιληπτικές πληροφορίες από τις περσινές της δράσεις.

Σχετικές ειδήσεις