ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται μία ακόμη Ferrari του Michael Schumacher

Πωλείται μία ακόμη Ferrari του Michael Schumacher

Το μονοθέσιο F2003-GA είναι ένα από τα πιο πετυχημένα της Scuderia και με αυτό ο Michael Schumacher είχε κατακτήσει πριν από 19 χρόνια το έκτο του πρωτάθλημα οδηγών.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Γερμανός οδηγός, που σίγουρα συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων όλων των εποχών, κατέκτησε έναν ακόμη τίτλο την επόμενη χρονιά, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος του. Με την Ferrari είχε κατακτήσει πέντε στη σειρά (από το 2000 έως και το 2004) και με την F2003-GA είχε φέρει το τέταρτο πρωτάθλημα στη Scuderia.

Μάλιστα, εκείνη την χρονιά (το 2003) ο Schumacher έφτασε τα έξι πρωταθλήματα (συνολικά έχει επτά) και έγινε ο πρώτος οδηγός που έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε ο Fangio από το 1957. Και το έκανε με την F2003-GA που θα δημοπρατηθεί στις 9 Νοεμβρίου στη Γενεύη από τον οίκο Sotheby’s.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο μετείχε σε εννέα αγώνες και χάρισε στον Schumacher τις πέντε από τις έξι συνολικά νίκες που πέτυχε εκείνη τη σαιζόν. Είχε τον καλύτερο κινητήρα που έχει περάσει ποτέ από την F1, τον εμβληματικό V10 των 3.000 κυβικών. Ο οποίος στην Ferrari ξεπερνούσε τους 900 ίππους στις 19.000 σ.α.λ., δίχως turbo ή κάποια υβριδική υποβοήθηση.

Συνολικά η F2003-GA θεωρείται ως ένα από τα πιο πετυχημένα μονοθέσια της Scuderia. Συνολικά είχαν κατασκευαστεί έξι αλλά με το συγκεκριμένο ο Schumacher είχε αγωνιστεί στα περισσότερα Grand Prix. Και για αυτό η εκτιμώμενη τιμή θα κυμανθεί από 7 έως 10 εκατομμύρια ευρώ.