ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικά καρτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ηλεκτρικά καρτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει κορυφωθεί.

Οι μεθεπόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο Λος Άντζελες και οι αρχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού πιέζουν ώστε το ηλεκτρικό karting να αποτελέσει ολυμπιακό αγώνισμα.

Του Γιάννη Σκουφή

Χάρη στη Φόρμουλα 1 και σε συνδυασμό με την γενικότερη κουλτούρα που υπάρχει στις ΗΠΑ για τους αγώνες, τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει κορυφωθεί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως στο καλεντάρι υπάρχουν ήδη τρία Γκραν Πρι (στο Τέξας, στο Μαϊάμι και στο Λας Βέγκας) επί αμερικανικού εδάφους.

Έτσι, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα μπορούσε να έχει παρουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το ακριβές άθλημα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά το ηλεκτρικό καρτ έχει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μπει στη λίστα μαζί με άλλα αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ / σόφτμπολ, το λακρός, το kick-boxing, το σκουός, το κρίκετ, μέχρι και το… breakdance!

Από την πλευρά της η FIA υποστηρίζει πως το ηλεκτρικό καρτ ευθυγραμμίζεται με την περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη κοινή γνώμη και πως απαιτούνται λιγότερες υποδομές από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η FIA έχει ταχθεί υπέρ της συμπερίληψης του ηλεκτρικού καρτ μετά από μία ανεπίσημη συμμετοχή στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 που έγιναν στην Αργεντινή. Η τελική απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και τα ηλεκτρικά καρτ μπουν στο πρόγραμμα του Λος Άντζελες θα πάρουν κανονικά μετάλλια ως Ολυμπιονίκες.

Σχετικές ειδήσεις