ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι οδηγούν τα αστέρια της Ρεάλ Μαδρίτης;

Τι οδηγούν τα αστέρια της Ρεάλ Μαδρίτης;

Μετά το τέλος της 19χρονης συνεργασίας της Ρεάλ Μαδρίτης με την Audi η κορυφαία ομάδα στον κόσμο συνεχίζει με τη BMW, με την οποία έχει συμφωνήσει από τον Ιούλιο του 2022.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση και επισήμως με τις νέες τους BMW. Ξεχωρίζουν οι Jude Bellingham και Rodrygo που επέλεξαν την πιο ισχυρή XM, η οποία στην Ισπανία κοστίζει 177.000 ευρώ.

Η εκδήλωση της παράδοσης των αυτοκινήτων έγινε στις εγκαταστάσεις της ομάδας, ενώ βάσει του συμβολαίου τους οι παίκτες οφείλουν να χρησιμοποιούν τις BMW τους στις επίσημες εκδηλώσεις του συλλόγου.

Η BMW προσέφερε τέσσερα μοντέλα, τις i4, i7, iX, και XM. Λογικά η… XM ήταν αυτή που προτίμησαν οι περισσότεροι παίκτες, μεταξύ αυτών και οι Bellingham, Rodrygo, Kepa, και Courtois.

Το γερμανικό plug-in υβριδικό SUV των 653 ίππων (748 στην έκδοση Label Red) διαθέτει έναν V8 χωρητικότητας 4.400 κυβικών που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και εξασφαλίζει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δεύτερα. Χάρη στη μεγάλη μπαταρία του των 25,7 kWh μπορεί να κινηθεί καθαρά ηλεκτρικά για έως και 48 χιλιόμετρα.

Άλλοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Vinicius και του προπονητή Carlo Ancelotti, προτίμησαν το ηλεκτρικό σεντάν i4. Η iX ήταν μια άλλη δημοφιλής επιλογή για επτά παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των David Alaba και Luka Modric. Μόνο ο Nacho επέλεξε την i7, ακολουθώντας την επιλογή του προέδρου του συλλόγου Florentino Perez.