ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το θηριώδες SUV της Hongqi εισβάλει στην Γερμανία

Το θηριώδες SUV της Hongqi εισβάλει στην Γερμανία

Μία από τις πιο αξιόλογες εταιρίες από την Κίνα κάνει το πρώτο της βήμα στην απαιτητική γερμανική αγορά λανσάροντας το άκρως εντυπωσιακό E-HS9.

Του Γιάννη Σκουφή

Γνωστή ως η κορυφαία μάρκα πολυτελείας της Κίνας, η Hongqi ξεκινά μια προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Και το τολμά απέναντι σε μάρκες που κυριαρχούν στη Γερμανία και απέναντι σε ιστορικούς κατασκευαστές όπως είναι οι Audi, BMW, Mercedes και Porsche.

Η Hongqi, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται ως η «Rolls-Royce» της Ασίας, ανήκει στον όμιλο της FAW, της δεύτερης μεγαλύτερης κρατικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας κρίνουν πως έφτασε η ώρα να μπουν ακόμη πιο βαθιά στην Ευρώπη με μπροστάρη το E-HS9, ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV το οποίο στιλιστικά έχει επιμεληθεί ο Giles Taylor, πρώην αρχισχεδιαστής της Rolls-Royce, έργο του οποίου είναι και η Cullinan.

Και λέμε πιο βαθιά επειδή το E-HS9 διατίθεται ήδη σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία, με τις πωλήσεις του να είναι αρκούντως ικανοποιητικές για το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV με τις τρεις σειρές καθισμάτων.

Το E-HS9 προσφέρεται ως τετρακίνητο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 551 ίππους καθώς και δύο μπαταρίες.

Η βασική διαθέτει μια μεγάλη μπαταρία 99 kWh, προσφέροντας στους οδηγούς μια εντυπωσιακή αυτονομία που φτάνει τα 465 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Για τους Ευρωπαίους που θέλουν ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία υπάρχει και η αυτή των 120 kWh που εξασφαλίζει έως και 515 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Με διαστάσεις που ξεπερνούν αυτές της BMW X7 -το μήκος του ξεπερνά τα 5,20 μέτρα- το E-HS9 δεν περνά από πουθενά απαρατήρητο.

Εννοείται πως προσφέρει όλες τις ανέσεις και πολυτέλειες που μπορεί να βρει κανείς σε ένα μεγάλο SUV και που ξεκινά από περίπου 80.000 ευρώ για την βασική του έκδοση και από τις 102.000 ευρώ για αυτή με την πιο μεγάλη μπαταρία.