Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε την ηλεκτρική Mercedes EQG να χορεύει στον πάγο

Newsbomb

H EQG αναμένεται να είναι το απόλυτο 4x4 στην αρένα των ηλεκτρικών SUV και αντάξιο της συμβατικής G-Class.

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε για την εξέλιξη της EQG για την οποία η Mercedes συχνά-πυκνά δημοσιεύει διάφορα teasers για να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι την ολική αποκάλυψη του μοντέλου. Κάτι που αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή, μέσα στη χρονιά που διανύουμε ώστε να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους δρόμους από του χρόνου.

Ο CEO της εταιρείας, o Σουηδός Ola Källenius, έχει ξεκινήσει μία περιοδεία σχολιάζοντας και προβάλλοντας την EQG μέσα από μία σειρά από χειμερινές δοκιμές.

Έτσι στο συναρπαστικό βίντεο που ακολουθεί και γυρίστηκε σε μια παγωμένη λίμνη στη Σουηδία, ο Källenius οδηγεί την EQG σε μια «πίστα» που είναι ειδικά διαμορφωμένη για σλάλομ και ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του ηλεκτρικού SUV.

Όπως θα δείτε το σύστημα πρόωσης με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό συνεργάζεται έτσι ώστε να εξασφαλίζει ελεγχόμενο drift υπό συγκεκριμένη γωνία πάνω στην παγωμένη λίμνη, ενώ το αποκορύφωμα είναι το G-Turn mode που επιτρέπει την περιστροφή του αυτοκινήτου γύρω από τον άξονά του.

Πέρα από το σύστημα πρόωσης με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και μια νέα μεγάλη μπαταρία πάνω από 100 kWh, οι εξαιρετικές γωνίες πρόσβασης, διαφυγής και ράμπας σε συνδυασμό με τα 25 εκατοστά απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος θα ενισχύουν τις κορυφαίες δυνατότητες της πολυαναμενόμενης EQG.