ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nascar: Γενέθλια για τον «Gentleman» του Πρωταθλήματος Αμερικής

Nascar: Γενέθλια για τον «Gentleman» του Πρωταθλήματος Αμερικής

Η 12η Οκτωβρίου είναι η επέτειος της γέννησης του Gentleman των αγώνων Nascar. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ned Jarrett το 1932.


Έμεινε στην ιστορία του αθλήματος Nascar ως ο Gentleman Ned (Jarrett). Ο δύο φορές πρωταθλητής NASCAR βρέθηκε για πρώτη πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτου σε ηλικία εννέα ετών, όταν ο πατέρας του τον άφησε να οδηγήσει το αυτοκίνητο της οικογένειας την Κυριακή μετά την Εκκλησία.

Έκανε τον πρώτο του αγώνα το 1952 στο Hickory Motor Speedway, όπου αυτός και ο αδελφός του, τερμάτισαν στη δέκατη θέση οδηγώντας μαζί το Ford Sportsman τους.

Ωστόσο, ο πατέρας του δεν εντυπωσιάστηκε και είπε στον Ned, πως θα ήταν καλύτερο να δουλεύει με τα αυτοκίνητα παρά να τα οδηγεί.
Δεν έμεινε εκτός αθλήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αδελφός του σύντομα αρρώστησε και ζήτησε από τον Ned να τον αντικαταστήσει χρησιμοποιώντας το όνομά του. Τερμάτισε δεύτερος.

Συνέχισε να οδηγεί στους αγώνες με το όνομα του αδελφού του ως τη στιγμή που τον ανακάλυψε ο πατέρας του και έτσι χρησιμοποίησε το όνομά του.

Ο Jarrett συμμετείχε σε 353 αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος NASCAR σε μία καριέρα 13 ετών. Κέρδισε 50 αγώνες, πήρε 35 pole position και τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα 239 φορές.