FUN TIME

Ο Έλληνας απατεώνας που αρραβωνιάστηκε 170 κορίτσια

Ο Έλληνας απατεώνας που αρραβωνιάστηκε 170 κορίτσια

Ψευτοανθυπολοχαγός, ψευτοδικηγόρος, ψευτοϋπάλληλος του ΟΛΠ... οι απατεωνιές του Πέτρου Οικονομάκου ή Πέτρου Σάκη ή Γεωργίου Δασακλή έχουν μείνει στην Ιστορία.

Το επάγγελμα του ήταν να μνηστεύεται συνεχώς και να απομυζά τις οικονομίες των άτυχων κοριτσιών, δίνοντας εντός μίας τετραετίας υποσχέσεις σε 170 κορίτσια.

Όπως ήταν φυσικό εκμεταλλεύτηκε τα προικιά και βύθισε στη θλίψη τις μέλλουσες γυναίκες του.

Μάλιστα ήταν τόσο επαγγελματίας που είχε φροντίσει να εφοδιαστεί με πλαστά πιστοποιητικά ψεύτικων επαγγελμάτων, εκμεταλλευόμενος το όνειρο πολλών κοριτσιών που περίμεναν τον αιώνιο σύντροφο της ζωής τους.

Πώς είχε κοροϊδέψει τα θύματά του

Είχε ξεκινήσει την δραστηριότητα του το 1932 και δρούσε κυρίως σε μεσαίες και κατώτατες τάξεις της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και του Πειραιά. Παρουσιαζόταν ως κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχών, ενώ είχε τελειώσει μόνο την τετάρτη δημοτικού. Ήταν, ωστόσο, προικισμένος με ευφράδεια, πονηριά και αυτοπεποίθηση.

Κάθε μήνα μνηστευόταν δύο, τρεις, τέσσερις κοπέλες, αλλά κυρίως όσες τον έπαιρνε. Σχεδόν όλες ήταν κάτω των 20.
Μόλις εντόπιζε το θύμα του, φρόντιζε να το πλησιάσει, φλερτάροντας μαζί του και μετά από λίγο το ζητούσε σε γάμο. Αν και αρχικά το κορίτσι τα έχανε, ωστόσο τα ωραία λόγια το θάμπωναν. Μόλις μάθαινε το σπίτι της, πήγαινε στους γονείς τους και τους έδειχνε τα πλαστά χαρτιά του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Δινόταν η υπόσχεση γάμου και ακολουθούσαν οι αρραβώνες. Παρουσίαζε τα σχέδια του για το πόσο μεγάλος θα γίνει όταν πάρει το πτυχίο και έβαζε χέρι στην προίκα για να τελειώσει τις σπουδές του.

Έτσι η οικογένεια που ήθελε να παντρέψει το κορίτσι φυσικά και έδινε ένα κομμάτι της προίκας... και τότε ο απατεώνας γινόταν καπνός. Αν για κακή του τύχη έπεφτε πάνω σε ένα από τα θύματά του, τότε άρχιζε τις δικαιολογίες ότι είχε διάβασμα ή ήταν στον Πειραιά.

Αρχείο με χιλιάδες επιστολές και 200 φωτογραφίες

Οι χωροφύλακες που επισκέφθηκαν το σπίτι του βρήκαν άλμπουμ με 200 φωτογραφίες κοριτσιών, χιλιάδες ερωτικές επιστολές και ένα ευρετήριο με τα ονοματεπώνυμα 170.