FUN TIME

Πανέξυπνος Γρίφος! Ποιον θα έπαιρνες μαζί σου στο αυτοκίνητο και γιατί;

Πανέξυπνος Γρίφος! Ποιον θα έπαιρνες μαζί σου στο αυτοκίνητο και γιατί;

Φανταστείτε την εξής περίπτωση: μία σκοτεινή νύχτα, οδηγείτε το αμάξι σας και ξαφνικά παρατηρείτε τρεις ανθρώπους να περιμένουν στη στάση του λεωφορείου.

Είναι:

  1. Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι κοντά στο θάνατο.
  2. Ένας παλιός φίλος που κάποτε σας έσωσε τη ζωή.
  3. Η γυναίκα των ονείρων σας.

Ποιόν θα παίρνατε μαζί σας, αν το αυτοκίνητό σας ήταν διθέσιο; Σκεφτείτε το και αποφασίστε στην απάντηση πριν συνεχίσετε το διάβασμα

1

Η απάντηση:

Αυτό το ηθικό δίλημμα το έθετε μία εταιρεία σε όσους είχαν πάει να ζητήσουν δουλειά. Θα μπορούσατε να βοηθήσετε την γρια, άρρωστη γυναίκα, για να της σώσετε τη ζωή. Ή θα μπορούσατε να διαλέξετε τον παλιό φίλο που σας έσωσε κάποτε τη ζωή και θα ήταν καλή ευκαιρία έτσι να του το ανταποδώσετε. Αλλά από την άλλη, θα χάνατε την ευκαιρία να γνωρίσετε την αδερφή-ψυχή σας; Μόνο ένας στους 200 αποφάσισε να μην διαλέξει κάτι από τα τρία και ήταν αυτός που προσλήφθηκε. Η λύση του; «Θα έδινα τα κλειδιά στον παλιό μου φίλο και θα του ζητούσα να πάει τη γριά στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ, θα έμενα με τη γυναίκα των ονείρων μου.».

Μερικές φορές είναι καλό να μην σκεφτόμαστε συμβατικά και να είμαστε δημιουργικοί και ανοιχτόμυαλοι για να βρούμε τη λύση σε ένα πρόβλημα.