GOSSIP

Μόνικα Μπελούτσι: Η ανάρτηση της μετά το βραβείο από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μόνικα Μπελούτσι: Η ανάρτηση της μετά το βραβείο από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η Μόνικα Μπελούτσι έφτασε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην Θεσσαλονίκη για χάρη του φεστιβάλ και των ειδικών προβολών δύο ταινιών

Η Μόνικα Μπελούτσι παρευρέθηκε στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε με το τιμητικό βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο.

Η ηθοποιός μετά το βραβείο της, πήρε την αφορμή μέσα από τα social media της και να ευχαριστήσει την Ελλάδα για τη θερμή υποδοχή της με τρεις φωτογραφίες και μία λεζάντα που έγραφε τα εξής:

Στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή σας και ήταν τιμή μου που έλαβα το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος».

Η Μπελούτσι βρισκόταν κανονικά και στην προβολή της ταινίας Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση «Maria Callas: Letters and Memoirs». Η ταινία αυτή έπαιξε την περασμένη Τετάρτη στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.

Επίσης, η Μόνικα Μπελούτσι εμφανίστηκε και στην ειδική προβολή της ταινίας Μαλένα που κυκλοφόρησε το 2000 σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε, η οποία την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και σε όλο τον κόσμο. Η ταινία διηγείται την συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα.