GOSSIP

Δείτε τι δηλώνει η Νατάσα Μποφίλιου για Χρυσή Αυγή και Πλούταρχο

Δείτε τι δηλώνει η Νατάσα Μποφίλιου για Χρυσή Αυγή και Πλούταρχο

Η Νατάσα Μποφίλιου εξήγησε τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή ενώ σχολίασε τα όσα δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος...

Για τον σάλο που είχαν προκαλέσει σχόλιά της στο twitter για τη Χρυσή Αυγή (μεταξύ άλλων, είχε γράψει: «Κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία, να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια»), η Νατάσα Μποφίλιου σχολίασε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό: «Κατ' αρχήν όλα πηγάζουν από έναν κανόνα που έχω στη ζωή μου: Δεν θέλω να φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με φοβίσει με ό, τι σημαίνει αυτό. Δεν κάνω τον μάγκα, αντιλαμβάνομαι πως αυτό στη ζωή μου ίσως να έχει συνέπειες. Ίσως και να έχει ήδη!

«Είναι μια προσωπική απόφαση και ένας κανόνας που δεν παραβιάζω», ενώ εξήγησε: «Δεν είχα πει αυτό για τη Χρυσή Αυγή, τότε, ως Νατάσσα Μποφίλιου – με την ιδιότητα την καλλιτεχνική, δεν με αφορά αυτή η πλευρά μου, όταν είμαι άνθρωπος και εκφράζω την άποψή μου.

Εκφράστηκα ως ένα πρόσωπο που ζω σε αυτήν την κοινωνία, έχω συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, αντιλαμβάνομαι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τι σημαίνει ανθρωπιά και εντάσσομαι στο κοινωνικό πλαίσιο με πολύ συγκεκριμένη θέση και τοποθέτηση». Μάλιστα, πάνω στο ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Είχα πει κάτι πάρα πολύ χοντρό, το οποίο, βέβαια, δεν παίρνω και πίσω γιατί είναι η άποψή μου. Όπως ήταν φυσικό, η αντίπερα όχθη διαφώνησε με τους γνωστούς τρόπους που διαθέτει: τους τραμπουκισμούς, τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά. Μετά, έγιναν διάφορα... Υπήρξαν διάφοροι τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια των συναυλιών μου. Διαφυλάξαμε, όμως, τους ανθρώπους που ήρθαν και πλήρωσαν για να ακούσουν μουσική».

Όταν ο Τάσος Τρύφωνος τη ρώτησε πώς αντιμετωπίζει τις δηλώσεις συναδέλφων της για τη Χρυσή Αυγή, όπως για παράδειγμα τις πρόσφατες του Γιάννη Πλούταρχου:

«Ο κάθε άνθρωπος το τι είναι και τι συμβαίνει μέσα του δεν το καταλαβαίνει έτσι ξαφνικά, μια μέρα. Είχε πει κάτι καταπληκτικό κάποια στιγμή η Παπαρήγα – και δεν το λέω λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων, απλά μου είχε κάνει εντύπωση ως φράση. Είχε πει, λοιπόν, ότι την ιδεολογία σου τη χτίζεις κάθε μέρα. Δεν ξυπνάς μια μέρα και γίνεσαι ιδεολόγος του φασισμού. Αυτό το χτίζεις κάθε ήμερα. Το τι φτάνεις να δηλώνεις στα 40 σου, στα 50 σου, στα 33 σου ή σε κάθε ηλικία, είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης τάσης, μιας ολόκληρης συμπεριφοράς. Ένας άνθρωπος μεγάλωσε για να φτάσει να πει σε αυτήν την ηλικία αυτό το πράγμα. Αυτό με προβληματίζει και δεν έχει να κάνει με το επάγγελμά του, αλλά με το τι άνθρωπος είναι. [...] Πάντως όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας. Αυτό είναι βασική αρχή για πολλές επαναστάσεις. Βέβαια, έχει το δικαίωμα ο καθένας να εκφράζεται, αρκεί να μην καταφέρεται κατά της ανθρωπότητας».

Διαβάστε επίσης:

Ξέσπασε ο Γιάννης Πλούταρχος: Τι δήλωσε για τη Χρυσή Αυγή