ΓΥΝΑΙΚΑ

Έξι τροφές που απογειώνουν το μεταβολισμό

Έξι τροφές που απογειώνουν το μεταβολισμό

Μπορεί να το έχετε ακούσει και όλο και περισσότερες έρευνες έρχονται να το επιβεβαιώσουν: υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες περιέχουν θρεπτικά συστατικά και στοιχεία που δίνουν έξτρα ώθηση στον μεταβολισμό σας. Γιατί να μην τις βάλετε, λοιπόν, στην διατροφή σας;

Ολικής άλεσης

Ο οργανισμός καίει τις διπλάσιες θερμίδες μεταβολίζοντας τις τροφές ολικής άλεσης (σε σχέση με τις επεξεργασμένες τροφές), ειδικά εκείνες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το καστανό ρύζι και η βρώμη.

Λευκό κρέας

Η πρωτεΐνη έχει ένα θερμογενετικό αποτέλεσμα: ο οργανισμός καίει 30% των θερμίδων της τροφής κατά τη διάρκεια της πέψης- επομένως από μια μερίδα ψητό κοτόπουλο 300 θερμίδων, οι 90 θερμίδες καίγονται κατά τη χώνεψη.

Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, συμβάλλουν στη διατήρηση και την αύξηση της μυικής μάζας, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Πράσινο τσάι

4 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα έχει αποδειχτεί ότι, σε συνδυασμό βέβαια με ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, οδηγούν σε απώλεια σχεδόν 3 κιλών μέσα σε 8 εβδομάδες. Ένα συγκεκριμένο συστατικό που περιέχει το πράσινο τσάι δίνει μεγάλη ώθηση στον μεταβολισμό ακριβώς τη στιγμή που το απολαμβάνουμε- οπότε γιατί να μην γίνει μία από τις αγαπημένες σας καθημερινές συνήθειες;

Φακές

Ένα φλιτζάνι φακές σας προσφέρει το 35% του σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός σας καθημερινά. Αυτή η πληροφορία αφορά όλους μας, αλλά ειδικά όσους εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά σιδήρου που, μεταξύ άλλων μειώνουν και τον ρυθμό του μεταβολισμού, όπως και οποιαδήποτε άλλη έλλειψη θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

Καυτερή πιπεριά

Οι πιπεριές τσίλι δεν δίνουν μόνο ένα καυτερό «χαστούκι» στον ουρανίσκο αλλά ανεβάζουν τη θερμοκρασία σε ολόκληρο το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες. Όπου μπορείτε, λοιπόν, προσθέστε πιπέρι καγιέν και σάλτσα καυτερής πιπεριάς, πχ στις σούπες, στα αυγά, στο κρέας.